Заступник генерального прокурора Гюндуз Мамедов заявив, що далеко не всі справи про військові злочини передають для розслідування в міжнародні установи.

Він наголосив, що переслідування військових злочинців є одним з пріоритетних завдань для органів української влади.

Однак, він зауважив, що у світовій практиці існують прецеденти, коли винні отримували вироки через десятиліття переховування від правосуддя.

Зокрема, Мамедов згадав колишнього президента Сербської Республіки в Боснії Радована Караджича і командувача армією боснійських сербів Ратко Младіча, які понад 10 років переховувалися від Міжнародного трибуналу для колишньої Югославії, проте все ж були засуджені до довічного ув'язнення.

Заступник генерального прокурора зауважив, що з початку поточного року прокурорами департаменту з питань військових злочинів повідомлено про підозру 47 особам, тоді як 7 особам суди винесли обвинувальні вироки.

«Можу привести в приклад справи »міністра охорони здоров'я« окупаційної адміністрації АР Крим Петра Міхальчевського і колишнього депутата Верховної ради АР Крим Василя Ганиша. Суд визнав їх винними у державній зраді і засудив до 10 і 12 років позбавлення волі відповідно», - резюмував Мамедов.

Читайте більше актуальних новин України та світу:

ІА "Вголос": НОВИНИ