Міністерство охорони здоров'я України розпочинає перший етап трансформації екстреної медичної допомоги.

Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

Кабінет Міністрів ухвалив концепцію розвитку екстреної медичної допомоги, направив кошти на пілотний проект у шести регіонах і затвердив закупівлю сучасних диспетчерських служб по всій країні.

«Мета трансформації – якісна та доступна екстрена медична допомога, щоб у критичній ситуації кожен українець оперативно отримував необхідну допомогу, престижність професій працівників екстреної медичної допомоги і достойна оплата їхньої праці», – заявили в міністерстві.

Зміни відбудуться упродовж наступних п’яти років. Перший етап змін розпочнеться вже цього року в шести пілотних регіонах. На реалізацію змін у Держбюджеті передбачено 922,5 млн гривень.

У рамках пілотного проекту передбачено закупівлі у Вінницькій, Донецькій, Одеській, Полтавській, Тернопільській областях і Києві: спеціалізованого санітарного транспорту та оснащення для навчально-тренувальних відділів центрів екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (ЦЕМД).

Передбачена також закупівля апаратно-програмного комплексу диспетчерських служб центрів медичної допомоги та медицини катастроф по всій Україні.

Додамо, що у ВРУ зареєстровано законопроект про легалізацію медичного канабісу.

ІА "Вголос": НОВИНИ