Про це інформує прес-служба Держпродспоживслужби, коментуючи спалах сальмонельозу через вживання шаурми в Ізмаїлі.

Зазначається, що станом на 23 липня на лікуванні в інфекційній лікарні перебувало 86 хворих, у тому числі 15 дітей. У 43-х підтверджено діагноз сальмонельоз (salmonella blegdam).

У ході оперативно проведеного епідрозслідування, яке розпочалось 19 липня після отримання першого повідомлення про захворювання серед людей, встановлено, що «причиною спалаху стало вживання шаурми, виготовленої в кафе «First food».

Під час розслідування було встановлено, що його експлуатація здійснювалася самовільно без дозвільних документів, із грубими порушеннями санітарного законодавства за відсутності гарячої проточної води та елементарних гігієнічних умов для приготування продукції.

З метою недопущення розповсюдження спалаху кишкових інфекцій 20 липня було «припинено експлуатацію кафе First food із демонтажем технологічного обладнання».

Також було проведено рейдові обстеження 12 закладів громадського харчування з реалізації шаурми, хот-догів, пиріжків. В них  також виявлено порушення санітарного законодавства, у зв’язку з чим експлуатацію всіх закладів припинено. 

ІА "Вголос": НОВИНИ