Ветерани силових структур, які сьогодні вийшли на мітинг під стіни парламенту, намагаються прорватися до Верховної Ради після того, як до них не вийшов голова ВР Дмитро Разумков, повідомляють кореспонденти, присутні на події.

Ветерани силових структур перетнули основний кордон і перебувають під стінами ВР. Їх стримує поліція і Нацгвардія.

Ветерани скандують прізвище Разумкова і вимагають зустрічі. Вони вимагають переглянути пенсії.

Повідомлялося також про штовханину під ВР. У хід пішов сльозогінний газ.

10 липня Президент України Володимир Зеленський доручив уряду вжити заходів для відновлення справедливості у виплаті пенсій військовим пенсіонерам. Міністерство соціальної політики розробило рішення про підвищення виплат військовослужбовцям, що перебувають на пенсії. Відповідну постанову Кабінет Міністрів ухвалить на засіданні у середу. Так, рішення покликане зменшити наявні диспропорції.

Зокрема, передбачається, що з 1 липня 2021 року буде встановлена доплата в розмірі 2000 гривень для майже 400 тис. військових пенсіонерів, яким були призначені пенсії до 1 березня 2018 року. Мінімальна пенсійна виплата військовим буде встановлена на рівні 3854 гривень. Також будуть підвищені й виплати для учасників бойових дій, які втратили працездатність. Понад 40 тис. осіб отримають підвищення майже у 700 гривень.

Під Верховною Радою проходять відразу два мітинги – віруючі протестують проти цифрових паспортів, а ветерани силових структур вимагають перегляду пенсій.

ІА "Вголос": НОВИНИ