Викладач «Львівської політехніки» висловився про ненависть до університету І.Франка, де вчиться в аспірантурі

Курйозний епізод стався із старшим викладачем Національного університету «Львівська політехніка» Василем Банахом, який начебто випадково чи якось так вийшло у сучасних соціальних мережах, але розмістив кілька секундне відео, де він на фоні студентів показує футболку з написом англійською «I HATE LNU» («Я ненавиджу ЛНУ») та закресленим логотипом університету.

Про цю історію, де одночасно фігурують два найвідоміші заклади вищої освіти Львова, розповіли на сайті zaxid.net.

Відео старший викладач політехніки видалив. Адже окрім роботи в університеті “Львівська політехніка” на посаді старшого викладача кафедри історії, музеєзнавства та культурної спадщини і заступника завідувача кафедри із загальних питань, Василь Банах є також аспірантом Львівського університету імені І.Франка, який він же і закінчував у 2003 році. 

Можливо, у такий тік-токівський спосіб Василь Банах хотів показати, що “політехніка”, на його думку, краща, бо на відео закликав майбутніх абітурієнтів поступати саме  у “Львівську політехніку”.

На кафедрі бачили відео і зазначили, що відреагували. У коментарі для видання zaxid.net завідувач кафедри Іван Хома розповів, що Василь Банах визнав свою помилку й опублікував нове відео.

«Звісно, кафедра реагує негативно. З Василем Михайловичем провели відповідну роботу. Ми всі тут любимо Львівський університет Івана Франка, бо на 90% є його випускниками. Зокрема, й Банах. Ба більше, він ще й аспірант ЛНУ. Це просто невелике непорозуміння. На цю тему також поспілкувалися зі студентами. Ми один одного повинні поважати», – розповів Іван Хома.

За словами завідувача кафедри, футболку викладачеві подарували студенти. Вони принесли її на пару, але Василь Банах не подивився, що там написано.

«Насправді Василь Банах один з найкращих викладачів. Він кваліфікований, у цьому немає сумніву. Я запитав, чи він читав, що написано на цій футболці. Він сказав, що не звернув увагу. Тобто він не знав, що означає слово hate, бо вивчав раніше німецьку мову», – пояснив завідувач кафедри.

До речі, німецькою «ненавидіти» у перекладі пишеться «hassen».

ІА "Вголос": НОВИНИ