Чоловіку відмовили у задоволенні позову. Він не надав суду доказів протиправних дій будь-яких осіб при укладенні договору, в тому числі шахрайських дій третіх осіб щодо використання його персональних даних

Чоловік звернувся з заявою до поліції, але там вказали на відсутність ознак кримінального правопорушення та запропонували піти до суду

Шахраї заблокували номер телефону з SIM-картою Київстар. Їм вдалося оформити ряд кредитів на чоловіка. Він вимагає суд визнати недійсним договір про відкриття кредитної лінії на загальну суму 10 тисяч гривень. 

Про це йдеться у рішенні Конотопського міськрайонного суду Сумської області. Чоловік вказує, що номер його телефону з SIM-картою Київстар, на який було відкрито рахунок у ПриватБанку, заблокували. Невідомі особи зняли готівку картки та оформили ряд кредитів. Він поновив номер телефону та почав отримувати повідомлення з вимогою погасити кредити.

Чоловік звернувся з заявою до поліції. Йому надали відповідь про відсутність ознак кримінального правопорушення та запропонували піти до суду. Він вимагає визнати недійсним договір про відкриття кредитної лінії на загальну суму 10 тисяч гривень.

"За заявою громадянина слідчий вніс відомості до ЄРДР за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України, у зв'язку із тим, що невстановлена особа заблокувала SIM-картку оператора Київстар, якою він користувався після чого, скориставшись довідкою та шляхом обману оформила п'ять кредитних договорів в різних макрофінансових організаціях на його ім'я, спричинивши матеріальні збитки на заявлену суму 17 501 гривні", - вбачається з копії витягу з Єдиного реєстру досудових розслідувань. 

На судовому засіданні свідок повідомила, що чоловік був з нею на святі. Відповідно він не міг оформити кредит. 

Чоловіку відмовили у задоволенні позову. Він не надав суду доказів протиправних дій будь-яких осіб при укладенні договору, в тому числі шахрайських дій третіх осіб щодо використання його персональних даних, а також, що розрахунковий рахунок, куди перерахували кредитні кошти йому не належить.

«Позивач не надав достатніх доказів обґрунтованості вимог, а судом не встановлено підстав, з якими закон пов'язує можливість визнання оспорюваного кредитного договору недійсним, а відтак в задоволенні позову слід відмовити», - наголосили у суді. 

ІА "Вголос": НОВИНИ