Директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала розповів, чому інші держави постійно нападають на нашу історичну пам’ять і як Україні варто реагувати на такі «претензії».

Про це він розповів у коментарі для ІА «Вголос».

«На мою думку, будь-яка заява з боку представників інших країн, особливо офіційних, має бути відрефлексована з боку Міністерства закордонних справ у першу чергу. У залежності від того, наскільки ця заява зачіпає інтереси України, її можна розцінювати навіть як втручання у внутрішні справи та політику. На жаль, цього року такої реакції не було з боку чинного міністра закордонних справ», - пояснив Віталій Бала.

«Також я вважаю, що крім офіційних заяв МЗС, на таке мали б реагувати депутати парламенту. Вони мали б публікувати свої думки щодо цього хоча б на своїх сторінках у соцмережах. Тобто, рефлексія на такі вислови інших держав має відбуватись у всьому українському політикумі. Тоді наші сусіди будуть розуміти, що наш політикум згуртований і всі їхні заяви можуть так чи інакше позначитись на наших стосунках не лише на офіційному рівні, а й на стосунках із тими ж нардепами і таке інше. Саме відсутність справжньої української еліти дозволяє іншим державам робити такі антиукраїнські заяви. Таке роблять по відношенню до тих країн, які не дають адекватної відповіді, тому ми й ходимо по колу. Мова йде про державну еліту, яка, незважаючи на всі внутрішні протистояння, виступає єдиним фронтом у питаннях зовнішньої політики. У нас цього, на жаль, немає навіть у той час, коли в державі йде війна», - додав експерт.

Читайте більше інформації у статті:«Бандера – фашист, УПА – колаборанти!»: чому ніяк не вгомоняться закордонні шовіністи

ІА "Вголос": НОВИНИ