Нещодавно глава держави Володимир Зеленський вніс на розгляд ВРУ закон «Про ліквідацію Окружного адміністративного суду Києва».

Про це інформує пресслужба ОП. Відомо, що документ позначено як невідкладний.

У законопроєкті вказано, що демократія закінчується там, де вмирає довіра. В ОАСК було надзвичайно багато часу для того, щоб одуматися та віднайти неупередженість, справедливість та чесність.

Замість цього відбулися нові гучні скандали. Серед них – численні сумнівні рішення, скандали з «плівками» та корупція посадових осіб. Окружний адміністративний суд Києва втратив довіру.

 «Сьогодні я вношу до парламенту законопроект про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва. Суду, який так і не зміг повернути довіру до себе, але впорався з поверненням скандалів і дивних рішень, далеких від розуміння справедливості. Досить сейфів, набитих мільйонами готівки, у пов’язаних із керівництвом суду осіб або очікування чергових записів скандальних розмов з кабінетів суддів, які думають, що переважують усе в нашій країні. Суд, одним рішенням якого може бути поставлений хрест на будь-якому досягненні держави, будь-якій реформі, буде ліквідований. Сприймайте це як сигнал до будь-якого суду, який зрадив повазі до закону», – прокоментував Глава держави.
Президент переконаний, що запит українців на справедливість не може забезпечити стара та неефективна судова система.

Читайте більше новин за посиланнями:

ІА "Вголос": НОВИНИ