29 грудня під час сесії Львівської міської ради депутати ЛМР погодили зміни до ухвали ЛМР «Про затвердження Програми відшкодування додаткових витрат на вивезення твердих побутових відходів». При цьому погодили з правкою, що вивіз сміття з міста Львова контролюватимуть.

«За» проголосували 53 депутати.

Заступник директора департаменту - начальник управління оперативного поводження з відходами департаменту з питань поводження з відходами ЛМР Зеновій Гладун заявив, що зміни стосуються долучення тих населених пунктів, які з 1 січня входитимуть до Львівської ОТГ. В ухвалі при цьому змінюють  слово «Львів» на «Львівську ОТГ».

Як зазначено у тексті ухвали, зокрема й у зв’язку з відповідними змінами є гостра потреба у відшкодуванні виконавцям послуг з ТПВ додаткових витрат на перевантаження та вивезення сміття. Розрахунки на відшкодування додаткових витрат мають проводитися щодекадно.

При цьому депутат від фракції «ЄС» Олексій Різник надав відео та показав депутатам, як утилізовують львівське сміття.

«Сміття їздить по всій країні, а ми за це додатково доплачуємо», - наголосив він.

При цьому розповів, що на відео таки львівське сміття, адже це засвідчили GPS-трекери, які «їздили» з цим сміттям.

«Ми відстежували рух транспорту по полігонах всієї країни, куди де-факто возять сміття з міста Львова. Тому така безконтрольна трата грошей є відповідно є абсолютно неприпустимим», - наголосив Різник.

При цьому зауважив: «В цій ухвалі є розділ 3 «Основні заходи з виконання Програми та етапи проведення»:

3.3. У разі необхідності департамент з питань поводження з відходами може вимагати копії додаткових підтверджуючих документів про здійснення відповідних перевезень, а саме:

3.3.1. Договори з третіми особами.

3.3.2. Акти виконаних робіт.

3.3.3. Дорожні листи.

3.3.4. Карти GPS-маршрутів».

«Тому є пропозиція: визначити ці положення не рекомендаційними, а обов’язковими для кожного маршруту, - додав депутат ЛМР. - Ми повинні бути відповідальними за те, куди ми вивезли сміття, і чи перевізники належним чином виконали ці обов’язки».

Мер Садовий цю пропозицію підтримав і з відповідною правкою поставив ухвалу на голосування. Депутати прологосували «за».

Раніше ми інформували:

ІА "Вголос": НОВИНИ