Львів

Оксана пече паску за італійським рецептом: «Минулого року я перепробувала п'ять таких рецептів. Пекла і їла, пекла і їла. Навіть поправилась». Після місяця експериментів нарешті обрала найкращий: «В тому рецепті, який я використовую, найбільше цукатів. Зазвичай беру вишні, журавлину, кумкват, курагу, родзинки, апельсинові та лимонні шкурки, горіхи. Їх радять вимочувати в алкоголі пару годин, але цього року я закрутила їх в банки з лімончелло і тримала три дні». 

Луганськ - Львів

Кореспондент «Вголосу» Тетяна Зеленська пече паску під музику «Океану Ельзи». Пече вперше під телефонним керівництвом мами. «Прокинулась о шостій ранку, замісила тісто, поки всі спали. Потім всіх відправила надвір, бо паска любить тишу і спокій. Білки в тісто туди не давала, тільки, щоб жовтіша була», - розповідає вона. Таня одночасно випікає паски з мамою та сестрою, щоправда мама у Луганську, а сестра – в Німеччині. 

Донецьк

Людмила пече паски за тим самим рецептом, який їй дала сусідка, вже 20 років. Святковий великодній сніданок вони з чоловіком теж часто справляють із нею разом. «Дріжджі даю тільки мокрі, тісто роблю заварне, на молоці. Добре виходить, як додати коньяк чи лимонну цедру. А цьогоріч буде ще смачніше, бо маємо домашнє вино», - розповідає господиня. Як форми для пасок за звичаєм використовують старі жерстяні банки з-під консервів, тому випічка виходить із ребристими боковинками. 

Славське

Наталя, як завжди приїхала пекти паски до мами в село. «Мама каже: «вчися, поки я жива» ... Пекти паски в печі - абсолютно по-іншому, ніж в духовці, бо не можна налаштувати температуру. Спочатку піч напалюють, потім, коли дрова згорять, перевіряють температуру. Якщо на висоті 10 сантиметрів на вугіллям папір вже не займається - можна ставити паски до випікання. Форми для них - це звичайні емальовані каструлі, в яких ми печемо вже 50 років. Коли кладуть форму у піч головне - не відкривати вікон та дверей. Ніяких протягів! Закрили. Перехрестили і півтори години переживаємо».

ІА "Вголос": НОВИНИ