2 жовтня в Уряді відбулася нарада з керівництвом найбільших мобільних операторів зв’язку для розширення покриття мобільним зв’язком та інтернетом якомога більшої території України.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Зокрема прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що першочергове завдання, над яким Уряд готовий працювати разом з бізнесом – це покриття мобільним інтернетом всієї соціальної інфраструктури в країні.

«Ми хочемо, щоб усі школи та лікарні, навіть у найвіддаленіших куточках країни, мали доступ до інтернету та нормального мобільного зв’язку. Звичайно, це багатомільйонні інвестиції, тому Уряд зі свого боку готовий надати пріоритет для будівництва базових станцій зв’язку при землевідведенні, а також сприяти спрощенню у видачі дозволів на радіочастоти», – відзначив Шмигаль.

Також наголошено, що на сьогодні багато міжнародних трас в Україні лишаються поза зоною покриття мобільним інтернетом.

«Протягом року наше завдання покрити якісним мобільним інтернетом 4 міжнародні траси. Відсутність такого зв’язку зараз гальмує розвиток бізнесу на цих територіях, а також знижує потенціал для туристичної галузі нашої країни», – наголосив Денис Шмигаль.

За результатами зустрічі Прем’єр-міністр підкреслив, що Уряд найближчими тижнями завершить підготовку першої частини нормативно-правових актів, які відкриють додаткові можливості для прискореного впровадження якісного мобільного зв’язку на всій території України.

Зазначається, що план заходів на 2020 - 2022 роки передбачає впровадження європейських підходів щодо інформування споживачів про рівні якості телекомунікаційних послуг голосової телефонії, текстових повідомлень (SMS) та доступу до інтернету в мережах мобільного зв’язку. У вересні кількість населених пунктів, підключених до 4G зв’язку, збільшилася до 19 360.

ІА "Вголос": НОВИНИ