Агресивна політика Кремля - це екзистенційний виклик для країн Заходу, а після голосування за поправки до Конституції РФ президент Росії Володимир Путін отримав додаткові 16 років для втілення ідей щодо нової епохи імперій.

Про це написала у своїй статті для Atlantic Council заступниця міністра закордонних справ України у 2014 році, член Правління Фонду «Відкрий Україну» Данило Лубківський та співзасновниця Українського Кризового Медіа Центру і засновниця One Philosophy Group Наталія Попович.

Попович зауважила, якщо Путіна не зупинити в Україні, то ціна його стримування лише зростатиме.

Вона додала, якщо Путіну вдасться повернути Україну до російської орбіти, то наслідки цього відчуватимуться далеко за межами пострадянського простору.

Попович наголосила, що збереження територіальної цілісності та суверенітету України має критично важливе значення не лише для офіційного Києва, але й для всіх держав західного світу.

Автор підмітила, що очільник Кремля демонструє  абсолютну зневагу до сучасного міжнародного порядку та прагне повернутися до парадигми відносин часів 1991 року.

Попович зазначила, що Захід має зрозуміти, що агресивна політика Кремля має загальний ревізіоністський мотив, який поєднує, здавалося б, абсолютно не пов'язані між собою дії.

Зокрема, вона згадала військову інтервенцію в Сирії та вбивства у ЄС до кібератаки та дезінформаційні кампанії на Заході.

Попович уточнила, що європейським політикам варто зрозуміти, що вони більше не зможуть розглядати проєкти на кшталт «Північного потоку 2» суто в економічному аспекті, а агресивні дії Росії - як поодинокі інциденти.

Вона наголосила, що єдиною адекватною відповіддю на зростаючу агресію Кремля є стримування.

Як писав «Вголос», Путін організував «фіктивне голосування», щоб утриматися при владі, – конгресмен.

ІА "Вголос": НОВИНИ