Голова Львівської обласної організації Української галицької партії, голова фракції УГП у Львівській обласній раді прокоментував скандал, який стався всередині політичної сили через «авторитаризм» її керівництва.

Зокрема, у прямому ефірі «Народного толк-шоу» Чолій прокоментував заяву політради УГП про заборону своїм депутатам вступати у коаліцію з іншими політсилами у Львівській обласній раді. А також розповів, з яких причин фракція порушила цю заборону.

Про це Чолій говорив у прямому ефірі «Народного толк-шоу».

«До обласної ради ми пройшли групою з шести депутатів. Нас не запросили на засідання Політради, не спитали нашої думки і не порадились. А тоді з'явився отакий імперативний формат, що нас »застерігають«...

Сьогодні ми підписали меморандум в облраді в тому числі і з »Голосом«, який не є в цьому списку так званих одіозних партій (йдеться про список партій, з якими Львівській обласній організації УГП заборонила об'єднуватись політрада партії, - ред.). Тобто виявляється, що вони такі самі, як і ми. Але їм їхня політрада партії не заперечила цього робити, бо, напевно, вважає, що вони у Львівській обласній раді краще знають і будуть нести персональну відповідальність за свої рішення. Так і ми будемо нести відповідальність, якщо зробимо щось не так. Але станом на сьогодні ми діємо в межах статуту і здорового глузду», - зазначив Тарас Чолій.

Крім того, депутат наголосив, що у політраді УГП, яка винесла рішення щодо своїх депутатів у Львівській обласній раді, є представники інших областей:

«Львівська обласна організація Української галицької партії є самоврядною структурою у партії. Тому на засіданні своєї Ради ми одноголосно прийняли рішення про те, що будемо визначатися самостійно (чи об'єднуватися у коаліцію з іншими партіями у Львівській обласній раді, - ред.). Бо політрада не може ні згідно зі статутом, ні згідно з логікою, у наказовому порядку нав'язувати нам якусь думку. У Політраді УГП є представники Івано-Франківської області, Тернопільської області і вони голосують за те, що ми у Львівській обласній раді не можемо якось діяти...? Що ж ми тоді повинні робити?»

«Якщо інші політичні партії пропонують співпрацю - зрозуміло, що ми повинні її прийняти. Так, у нас є свої »червоні лінії«. Ми розуміємо що далі може бути багато підводних каменів. Ми розуміємо, що багато українських партій насправді є політпроектами. Багато партій помирають, народжуються нові. Тому для того, щоб бути ефективними, щоб відповідати нашому виборцю зокрема, що ж ми там будемо робити (в обласній раді, - ред.) — ми прийняли, на нашу думку, єдине правильне рішення: прийняти пропозицію про співпрацю з іншими партіями, входити у владу, бути причетними до ухвалення рішень і нести відповідальність. Але найголовніше, що було основною вимогою нашої команди - максимально зберегти суб'єктність Української галицької партії. Ми ні з ким не зливалися - просто задекларували, що готові до співпраці», - пояснив Тарас Чолій.

Прямий ефір ток-шоу:

Читайте також: В УГП бунт і розкол: членів, які повстали проти «хазяїв»-кримінальників, виганяють з партії

Нагадаємо:

  • Напередодні Українська галицька партія оприлюднила відкрите звернення, в якому розповіла про корупційні зв’язки свого власника, директора Радехівського цукрового заводу Володимира Матковського з міським головою Львова Андрієм Садовим.
  • Садового і Матковського назвали представниками кримінального світу та звинуватили їх у масштабних аферах і рейдерстві.
  • Повідомлялося, що з 90-х Володимир Матковський належав до відомого кримінального угруповання “Артура” і мав у нього прізвисько “Мотік”. Зазначалося також, що у той час, коли в Україні саме почалася ваучерна приватизація, Матковський разом з нинішнім міським головою Львова Андрієм Садовим “Батоном” заснував фінансову піраміду – компанію “Галицькі інвестиції”, яка виманювала у довірливих громадян майнові сертифікати і в результаті стала фінансовим стартом для обох своїх власників.
  • Згодом заяву видалили зі сайту УГП, а керівництво партії заявило, нібито це була “кібератака”.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ