У Києві, у сумнозвісній Лук'янівській в'язниці відкрили один з «Пунктів незламності».

Про це повідомили у Державній установі «Київський слідчий ізолятор».

«Пункт незламності – це місце вашої безпеки під час тривалого відключення електроенергії чи тепла. Тут є електрика, тепло, інтернет та альтернативне живлення. Пункт незламності при державній установі «Київський слідчий ізолятор» розташований  за адресою: м. Київ, вул. Дегтярівська, 13, в приміщенні для прийому громадян (за межами режимної території) функціонує цілодобово та безкоштовно», - говориться у повідомленні.

У коментарях українці відразу почали цікавитися, а чому це генератор у кімнаті.

«Це - газова камера?» - питають одні.

 

«Це щоби не засиджувалися. І, взагалі, там, у куточку, коло розетки, не займаєте черги», - жартують інші.  

Українці також цікавляться чи можна приходити за власним бажанням, чи мусить бути ухвала слідчого судді. А також питають чому немає інструкції як правильно заходити до такого пункту, бо ще зайдеш неправильно, то потім не вийдеш.

Довідка. 

Лук'янівку в'язницю збудовано у 1859—1862 рр. На території в'язниці існувала тюремна церква св. пророка Йова, у якій у радянські часи були теж побудовані камери. Інші корпуси були добудовані впродовж останньої третини XIX ст.

На 1900 рік тюрма складалася з 10 кам'яних будівель різного призначення. У тюрмі також існує ціла система підземних тунелів — переходів між різними частинами в'язниці: слідчим корпусом, старою і новою частиною в'язниці. Усередині тунелі перекриваються численними металевими дверима з замками і спеціальною сигналізацією. У передвоєнні роки тут була розташована тюрма ОГПУ НКВС СРСР. У той час в тюрмі перебувало понад 25 тис. в'язнів — багатьох з них були репресували.

У приміщеннях Лук'янівської тюрми, окрім кримінальних злочинців чи підозрюваних у скоєнні кримінальних злочинів, утримувалися й жертви політичних репресій, зокрема відомі громадські, політичні, військові діячі, представники науки й культури.

Читайте також у «Вголосі»: у ПЦУ повідомили коли цього року прийде святий Миколай, а коли святкуватимемо Різдво. 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ