Зараз незрозуміло, з ким з представників РФ можливо вести переговори. Також нема впевненості в тому, чи російський диктатор Володимир Путін взагалі живий.

Про це йдеться у заяві президента Володимира Зеленського на «Українському сніданку» в Давосі.

«Перемовини - це не мир. Його треба усвідомлювати сторонами. Тим не менш, з мого президенства ми робили все, щоб дипломатією звільнити наші землі і постійно це пропонували. Але хтось не хотів, потім у когось не було часу, хтось не вірив, а хтось висував умови», - зазначив Зеленський.

Він також сказав, що таких «хтось» було дуже багато з центром в Москві.

«І сьогодні я не зовсім розумію з ким говорити й про що. Я не впевнений, що той президент Росії, який іноді з'являється на »хромакеї« (зелене тло, на яке можна накладати картинку - ред.). Він там з'являється, але я не зовсім розумію, що це саме він там є і не до кінця розумію, що він живий. Або чи він приймає рішення, чи це хтось там приймає рішення? Що за коло осіб? В мене немає такої інформації», - заявив Зеленський.

Глава держави також звернув увагу на те, що РФ пообіцяла європейським лідерам одне, а потім почати повномасштабне вторгнення в Україну.

«Я просто не зовсім розумію з ким ми маємо справу. Тому коли ми кажемо про перемовини, то я не зовсім розумію з ким. Мені здається спочатку Росія повинна знайти »когось«, а потім запропонувати »щось", - підсумував Зеленський.

ІА "Вголос": НОВИНИ