Після скандального рішення Конституційного Суду щодо антикорупційного законодавства влада України передусім повинна була б зайнятися напрацюванням нового законопроекту та впровадження реальної судової реформи.

Про це в інтерв’ю “Вголосу” заявив політолог Віктор Небоженко.

"По-перше, ті, хто ухвалювали цей закон про запобігання корупції у Верховній Раді, бачили всі його проколи і протиріччя, тому в якійсь мірі прогнозували реакцію Конституційного Суду.

По-друге, сам президент не до кінця розуміє інструменти, механізми та цілі боротьби з корупцією. 

По-третє, його оточення негативно ставиться до ідеї боротьби з корупцією. Звідси його бажання якось активізувати цей процес про людське око«, - зазначив Небоженко.

Також політолог оцінив дії президента Зеленського у цьому напрямку:

»Не думаю, що засідання РНБО, яке він терміново скликав, чимось допоможе. Досі ця структура не була помічена в якійсь антикорупційній ненависті. Це засідання — ні до чого.  Взагалі РНБО вже перетворилася на місце, яке збирається щоразу, коли президент потрапляє в чергову політичну пастку і не розуміє, як з неї вибратися. Але це не те місце. Туди що, якісь юристи входять?

Зеленський мав би звертатися до суспільної думки, до експертів, а тоді — з конкретними пропозиціями у Верховну Раду. Судову реформу треба починати, а вона розкладається у ВРУ. З Парламенту треба починати! Там має з’явитися група людей, яка готова робити зміни і не терпить корупції. Але ж цього немає.

І Зеленський, замість змушувати свою більшість ухвалювати необхідні рішення, поїхав не туди, а туди, де йому зручно — на РНБО. З маленької теплої ванни, яку йому організовує Єрмак — у великий басейн з підігрівом".

Більше на цю тему читайте у статті: Конституційний суд: зрада “під Медведчука” чи…правильне рішення?

 

ІА "Вголос": НОВИНИ