П’ятий місяць військовослужбовець 80-ї десантно-штурмової бригади Юрій Солиган намагається домогтись правди та знайти своє викрадене авто. Машину чоловік купив перед початком великомасштабного вторгнення. Навіть не встиг наїздитись, за чотири дні після покупки, відправився на передову. 7 вересня автівку викрали із платного місця паркування. Поліція у вирішенні питання безсила.

«За машиною, наглядав брат. Вона стояла на платному паркінгу в районі Левандівки. Я, чесно кажучи, і не встиг на ній поїздити. 20 лютого придбав, а 25 поїхав на фронт. Ці дні, поки тривали збори, на машині їздив мій бізнес-партнер. Потім її поставили на стоянку. 7 вересня, якраз, коли тривала Харківська спецоперація, отримав повідомлення, що хтось моє авто викрав. Вже наступного дня брат подав заяву у поліцію», - розповідає Юрій Солиган.

Український захисник каже, правоохоронці знають, хто викрадач. Але от того, хто був замовником цього злочину та того, хто зрештою заволодів машиною, досі не можуть встановити.

«Побачив десь коментар поліції, що: «злочин розкрито, підозрюється 42-річний мешканець Львова. Йому повідомлено про підозру. Оскільки він переховується від органів розслідування, його оголосили в розшук». Але як розкрито, а де мій автомобіль? Що далі? Таке враження, що справу просто хочуть зам’яти, бо вийшли на справжнього замовника злочину», - додає Юрій.

Вирішення цієї справи для військовослужбовця - це питання честі. Адже на нову автівку заробив сам. Був учасником АТО, коли повернувся, зайнявся будівельним бізнесом. Але схоже у партнери обрав не тих людей. Підозрює, до викрадення авто може бути причетний його компаньйон. Який замовив викрадення машини, щоб таким чином відбити частку у справі.

 

«Машину викрали за лічені секунди. Очевидно, що хтось мав дублікат ключа. Зробити його було без проблем. У мене є така версія і я говорив про неї правоохоронцям. Але нічого не вирішується. Адже за всією цією справою стоять люди, яких, здається, боїться сама поліція. Знають, хто, коли і де, а от повернути машину не можуть. До мене вже навіть надходили натяки, мовляв, «ти туди не лізь, там не так просто». Мінялись слідчі, час йде, а толку ніякого» - веде далі Солиган.

Юрій каже, обурює найбільше те, що поки в країні війна, в тилу відбуваються схожі речі.

«Це дико, там гинуть хлопці, через Марсове поле без сліз не перейдеш, а тут досі є якісь «смотрящі», ті, кого не можна рухати, кого варто боятися, хто все вирішує і всім погрожує. А ще десь зачіпає за живе, бо доходять до мене чутки, мовляв, «та що він зробить, хтозна чи повернеться звідти живим….». Це просто абсурд якийсь», - говорить він.

Юрій Солиган отримав на війні травму, зараз на лікуванні у Львові.

Крім будівельного бізнесу  започаткував та був активістом ГО «Інвалідів – учасників бойових дій АТО» у Винниках. Разом із побратимами та друзями домігся закриття грального бізнесу, пунктів, де приторговували важкими наркотиками та психотропними речовинами. Організовував здорове дозвілля для молоді, відкривав спортзали.

На підтримку Юрія у соцмережах висловилось чимало людей.

 Після чого з’явилось нарешті повідомлення від поліції.

«Оперативники встановлюють можливих спільників підозрюваного і проводять заходи для виявлення викраденого автомобіля, зокрема з колегами з інших областей відпрацьовуються маршрути руху і можливі шляхи збуту машини» – повідомив керівник поліції Львівської області Олександр Шляховський, про це пише Варта 1.

Читайте також у «Вголосі»: в Україні масштабна повітряна тривога. 

ІА "Вголос": НОВИНИ