Про це повідомляє співрозмовники CNN серед американських офіційних осіб

Пишуть, що незабаром Пентагон оголосить, що війська будуть розгорнуті «найближчими днями».

За словами джерел, йдеться про розгортання приблизно 2000 військовослужбовців США у Польщі та ще кількох тисяч у південно-східних країнах НАТО, включаючи Румунію.

Відомо, що частина військ, які будуть розгорнуті незабаром, уже розміщені в Європі, тоді як інші прибудуть з тих, що знаходяться в США і вже перебувають у підвищеній бойовій готовності.

Раніше у США привели 8500 військовослужбовців у стан підвищеної готовності на випадок, якщо будуть залучені Сили реагування НАТО та швидко знадобляться військові США.

За словами офіційних осіб США, це розгортання є демонстрацією підтримки союзникам по НАТО, які відчувають загрозу через військові дії Росії біля кордонів України.

Нагадаємо, «Вголос» писав, що президент Хорватії Зоран Міланович звинуватив Великобританію у «підбурюванні», заявивши, що вона розпалює конфлікт між Росією та Україною. Він закликав до угоди з російською стороною, оскільки без неї нібито не може бути стабільності в Європі.

Також, в адміністрації президента США Джозефа Байдена порівняли російського президента Володимира Путіна з лисицею в курнику після того, як він заявив про загрозу для Росії з боку України через імовірне підключення НАТО до війни.

ІА "Вголос": НОВИНИ