Президент Хорватії Зоран Міланович звинуватив Великобританію у «підбурюванні», заявивши, що вона розпалює конфлікт між Росією та Україною. Він закликав до угоди з російською стороною, оскільки без неї нібито не може бути стабільності в Європі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Euractiv.

Він звинуватив Лондон у тому, що він нібито «вводить Україну в оману», підбурює і тримає в заручниках відносин між Британією, яка, за його словами, «стала другорядною державою», і США.

«Велика Британія вводить Україну в оману, підбурює її і тримає в заручниках відносин між Лондоном, що представляє другорядну державу, і Вашингтоном...Росія є фактором у цьому рівнянні, нам потрібна угода з Росією», - сказав Міланович.

На питання журналіста, чому він не зустрівся з главою Міноборони Британії, Беном Воллесом, президент відповів журналістам, що не зустрічається з міністрами оборони.

«Я навіть не знаю, як це назвати. Я зустрічаюся, мабуть, з представниками закордонних справ, мабуть, Росії, Америки. Мені нема про що говорити з міністрами, особливо Сполученого Королівства. Я не зустрічаюся з міністрами оборони, окрім наддержав. Велика Британія вийшла з ЄС, і це надає їй меншого значення», - додав Міланович.

Нагадаємо, це вже не перша подібна заява проросійського президента, раніше Зоран Міланович заявив, що Україні не місце в НАТО й у разі ескалації з Росією Загреб максимально дистанціюється від подій.

Після такої заяви, Мілановича внесли до бази «Миротворець».

Після чого, прем'єр Хорватії Андрей Пленкович перепросив в українців через заяву президента країни Зорана Мілановича.

ІА "Вголос": НОВИНИ