Для приготування пікантного соусу нам потрібно:
3 кг м'ясистих помідорів;
2 штуки болгарського перцю (великі);
0,5 кг цибулі;
5 зубчиків часнику;
1 штучка гіркого перцю;
100 мл олії;
2 столові ложки оцту;
1,5 столові ложки солі;
5-6 столових ложок цукру;
1 столова ложка орегано;
1 чайна ложка базиліку;
1 столова ложка паприки солодкої
Спосіб приготування:
- Перемолоти помідори , перець, гіркий перець (якщо любите не гостре, то не додавайте гіркого перцю).
- Цибулю порізати, спасерувати на олії до прозорості.
- Додати різаний часник і готувати ще 5 хвилин.
- В каструлю до помідорів висипаємо цибулю, додаємо сіль ,цукор, спеції і ставимо варити. Після закипання, на середньому вогні готуємо 1 годину. Не забуваємо помішувати.
- Зняти з вогню, трохи охолодити і все гарно перебити блендером чи перетерти через ситечко.
- Поставити варити ще одну годину. За 5 хвилин до закінчення додати оцет.
- Розлити соус гарячим в банки, закрутити і закутати до повного охолодження.
Вихід – 5-6 банок/0.5 л
Виходить соус чудової консистенції, з гарним червоно-помаранчевим кольором і насиченим пікантним смаком.
Готуйте також за рецептом ІА «Вголос»:
ІА "Вголос": НОВИНИ