Кетчуп - один з найпопулярніших соусів в світі. Його можна легко приготувати вдома з доступних інгредієнтів. Смак домашнього кетчупу не гірший за магазинний, а користі значно більше. Пропонуємо приготувати дуже ніжний та смачний кетчуп з яблук та помідорів.

Інгредієнти:

  • Томати — 2500 грамів;
  • Солодкий перець — 4 шт.;
  • Цибуля — 4 шт.;
  • Кислі яблука — 4 шт.;
  • Свіжий часник — 4 зубки;
  • Перець чорний — 10 шт.;
  • Цукор – 100 грамів;
  • Оцтова есенція —  1/2 чайної ложки;
  • Сіль;
  • Мелена кориця;
  • Суцвіття гвоздики.

Спосіб приготування:

  1. Овочі вимийте та очистіть. Перекрутіть все, крім часнику за допомогою м’ясорубки.
  2. Поставите суміш варитись. Після закипання вогонь варто зменшити та варити поки об’єм не зменшиться на 1/3.
  3. Злегка остудити суміш. Подрібнити соус блендером і повернути на вогонь.
  4. Після закипання додати оцет, сіль, перець, цукор і корицю. Варити 15 хвилин
  5. Кетчуп розкладіть у стерильні банки та закрийте кришками.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ