Кетчуп - один з найпопулярніших соусів в світі. Його можна легко приготувати вдома з доступних інгредієнтів. Смак домашнього кетчупу не гірший за магазинний, а користі значно більше. Пропонуємо приготувати дуже ніжний та смачний кетчуп з яблук та помідорів.
Інгредієнти:
- Томати — 2500 грамів;
- Солодкий перець — 4 шт.;
- Цибуля — 4 шт.;
- Кислі яблука — 4 шт.;
- Свіжий часник — 4 зубки;
- Перець чорний — 10 шт.;
- Цукор – 100 грамів;
- Оцтова есенція — 1/2 чайної ложки;
- Сіль;
- Мелена кориця;
- Суцвіття гвоздики.
Спосіб приготування:
- Овочі вимийте та очистіть. Перекрутіть все, крім часнику за допомогою м’ясорубки.
- Поставите суміш варитись. Після закипання вогонь варто зменшити та варити поки об’єм не зменшиться на 1/3.
- Злегка остудити суміш. Подрібнити соус блендером і повернути на вогонь.
- Після закипання додати оцет, сіль, перець, цукор і корицю. Варити 15 хвилин
- Кетчуп розкладіть у стерильні банки та закрийте кришками.
ІА "Вголос": НОВИНИ