Соус – це важлива складова багатьох страв, він додає пікантності і смакових відтінків. Пропонуємо оригінальний і простий рецепт соусу із слив. Він ідеально підходить практично до будь-якої страви: риби, птиці, м'яса, і навіть до смаженої картоплі і макаронів.

Інгредієнти:

  • 2 кг сливи;
  • 150 гр. часнику;
  • 2-3 шт. перцю гіркого;
  • 200 гр. цукру;
  • 2 ст. л. солі;
  • 3 ст. л. томатної пасти;
  • 0,5 чайної ложки меленого коріандру;
  • 0,5 чайної ложки суміші перців;
  • 20 г каррі;
  • 0,5 чайної ложки меленої кориці.

Спосіб приготування:

  1. Сливи промити, видалити кісточки.
  2. Часник почистити та подрібнити.
  3. У перцю видалити насіння та змолоти на м`ясорубці.
  4. В отриману масу додати сіль, цукор, томатну пасту та спеції.
  5. Приготовлену суміш поставити на вогонь, довести до кипіння і варити соус після закипання 20 хвилин, помішуючи, щоб не пригорів.
  6. Готову приправу розкласти в підготовлені стерилізовані банки та закрутити.

Готуйте також:

Готуємо на зиму: салат з перцем та печерицями

Готуємо на зиму: кетчуп з яблук та помідорів

Готуємо на зиму: гостренький салат з кабачків

 

ІА "Вголос": НОВИНИ