Так як настав сезон консервації, а на городах достатньо кабачків, пропонуємо приготувати на зиму гостренький салат з цього популярного овоча. Подавати салат можна до будь-якого гарніру, але може бути і самостійною стравою.
Для консервації краще підходять злегка зеленуваті плоди, а також зеленоплідний різновид кабачка — цукіні. Вони менші за розміром і мають більш ніжну шкірку.
Обираючи кабачки для консервації, звертайте увагу на щільність овоча — він повинен бути пружним, гладким, без пошкоджень. У великих плодів будуть великі насінини, які потрібно буде видаляти.
Інгредієнти:
- 3кг кабачків;
- 6 солодких перчин;
- 3 гострих перчини;
- 2 великі головки часнику;
- 1 склянка цукру;
- 2 ст. л солі;
- 1 склянка олії;
- 0.5 склянки оцту;
- 400 гр томатної пасти
Спосіб приготування:
- Кабачки ріжемо кубиками.
- Перчики та часник мелемо на м'ясорубці.
- Додаємо сіль, цукор, олію, оцет та томатну пасту і перемішуємо все з кабачками, залишаємо настоюватись 3 години.
- Ставимо каструлю з кабачками на вогонь, доводимо до кипіння та варимо 45 хвилин на невеликому вогні.
- Розкладаємо в банки та закриваємо.
Консервуйте також:
Традиційні галицькі рецепти: оригінальна ікра з огірків
Готуємо на зиму: салат з огірків по-корейськи
ІА "Вголос": НОВИНИ