Огірочки заквасили і замаринували, кабачки та помідори, мабуть, вже також зайняли своє місце в банках, підходить черга до перцю. Пропонуємо приготувати на зиму салат з перцем та печерицями. Він чудово смакує з різними гарнірами і є красивою стравою та смачною закускою для святкового столу.

Інгредієнти:

  • Печериці – 1 кг;
  • Перець болгарський (червоний, жовтий, зелений) – 1 кг;
  • Цибуля ріпчаста – 500 г;
  • Цукор – 200 г;
  • Сіль – 80 г (або до смаку);
  • Оцет (9%) – 150 г;
  • Олія соняшникова – 100 г;
  • Лист лавровий – 2-3 шт.;
  • Перець духмяний – 6-7 шт.;
  • петрушка

Рецепт приготування:

  • Цибулю та перець нарізати соломкою.
  • Гриби помити, почистити, якщо великі, то можна розрізати,  дрібні покласти цілими. 
  • Приготувати маринад: оцет, олію соняшникову, сіль, цукор – все змішати.
  • Скласти в каструлю гриби та овочі, залити маринадом і варити 15 хв.
  • На дно банки покласти лавровий листок, духмяний перець і гілочку петрушки.
  • Викладаємо в банки салат і ставимо стерилізувати ще на 10-15 хв.
  • Закручуємо банки і вкутуємо до повного охолодження.

Готуйте консервацію на зиму разом з «Вголосом»:

 Кетчуп з яблук та помідорів

Гостренький салат з кабачків

Салат з огірків по-корейськи

ІА "Вголос": НОВИНИ