Огірочки заквасили і замаринували, кабачки та помідори, мабуть, вже також зайняли своє місце в банках, підходить черга до перцю. Пропонуємо приготувати на зиму салат з перцем та печерицями. Він чудово смакує з різними гарнірами і є красивою стравою та смачною закускою для святкового столу.
Інгредієнти:
- Печериці – 1 кг;
- Перець болгарський (червоний, жовтий, зелений) – 1 кг;
- Цибуля ріпчаста – 500 г;
- Цукор – 200 г;
- Сіль – 80 г (або до смаку);
- Оцет (9%) – 150 г;
- Олія соняшникова – 100 г;
- Лист лавровий – 2-3 шт.;
- Перець духмяний – 6-7 шт.;
- петрушка
Рецепт приготування:
- Цибулю та перець нарізати соломкою.
- Гриби помити, почистити, якщо великі, то можна розрізати, дрібні покласти цілими.
- Приготувати маринад: оцет, олію соняшникову, сіль, цукор – все змішати.
- Скласти в каструлю гриби та овочі, залити маринадом і варити 15 хв.
- На дно банки покласти лавровий листок, духмяний перець і гілочку петрушки.
- Викладаємо в банки салат і ставимо стерилізувати ще на 10-15 хв.
- Закручуємо банки і вкутуємо до повного охолодження.
Готуйте консервацію на зиму разом з «Вголосом»:
ІА "Вголос": НОВИНИ