Про це розповів міністр оборони Польщі Маріуш Блащак, якого цитує wРolityce.pl.

«Польське військо повинно бути настільки численним і таким сильним, щоб саме його існування відлякало агресора. Кремлівські правителі сильних не вдарять, коли вони бачать слабкість, вони нападають», - вважає Блащак.

За його словами, Польща може стати найсильнішою серед європейських країн НАТО і за артилерією, і за бронетанковими військами та сухопутними силами.

«Ми на передовій, у нас є кордон з Росією, як на півночі, так і фактично військовий - з Білорусі», - зазначив Блащак.

На питання журналістів, чи готова Польща до точкових ударів з боку РФ, наприклад, якщо країна-агресор наважиться вдарити по «ключових точках економіки, що різко погіршить ситуацію» він відповів, що вже цього року Варшава отримає ЗРК Patriot, замовлені ще у 2018 році,

«Також будуть батареї, ідентичні британській системі ближнього дії Sky Sabre. Нарешті ми маємо своїх Thunderbolt, які зарекомендували себе в Україні. Це буде багатошарове покриття, конструкція якого вже дуже просунута», - підкреслив Блащак.

Польський міністр також нагадав, що Варшава веде переговори з Берліном щодо танків, які мали б допомогти заповнити прогалину, утворену технікою, яка була відправлена в Україну, а також заявив про останні закупівлі зброї в Південній Кореї.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ