Сьогодні святкують свої іменини ті, хто носить ім’я Ольга. Ольги відзначають кілька разів у році, але вважається, що головні іменини Ольги відзначаються 24 липня.

Історія

З іменем Ольги пов'язаний прихід християнства до Київської Русі. У 954 році княгиня здійснила паломництво до Царгорода (Константинополь), де прийняла святе хрещення. Хрещеним батьком став імператор Костянтин Багрянородний.

Повернувшись, вона стала зводити перші храми і проповідувати християнське вчення. І хоч це було нелегко, Ольга навернула у християнство багатьох людей. Її внук, князь Володимир, що згодом хрестив Русь, прийняв хрещення саме за її прикладом. Княгиня Ольга стала першою християнкою з руських правителів.

Значення імені

Науковці досі не визначилися, звідки походить ім'я Ольга. Одні кажуть, що воно запозичене зі скандинавського Хельга, що перекладається як «свята», «світла», «мудра». Інші ж вважають, що значення імені Ольга — «сонячна», «хороша», «велика», а походження — суто слов'янське.

Оля в дитинстві

Оля зростає дуже цікавою дитиною. Вона досить активна і контактна  З дітками спілкується добре і легко знаходить спільну мову. У навчанні Оля проявляється добре, хоч і вчитися особливо не любить. Її знання поверхневі, але достатні для гарних оцінок. 

Доросле життя Ольги

Власниці імені Ольга є сильним і вольовим типом особистості. Наполегливість часто допомагає в досягненні важливої мети, але заважає налагоджувати особисті стосунки. Гордість не дозволяє Ользі вибачитися, навіть якщо вона не має рації.

На роботі у Ольги часто успіхи поєднуються з провалами. Якщо працездатність і талант у Ольги є, то вміння знаходити спільну мову з людьми і працювати в команді – не завжди. 

Кохання, сексуальність, шлюб

Ольга не дозволяє втручатися нікому в своє особисте життя. Перше кохання найчастіше веде до заміжжя, але, якщо цього не сталося, то Ольга довго переживає розставання. У цієї дівчини страждання і любов завжди йдуть пліч-о-пліч.

У сім'ї Ольга прекрасна дружина і мати. Дуже любить дітей і чоловіка, чудова господиня. До лідерства в сім'ї несхильна, але вибирає кілька справ, в яких останнє слово завжди за нею. 

Які імена підходять для шлюбу

Найбільша вірогідність міцних стосунків у Ольги з іменами: Анатолій, Антон, Арсеній, Артемій, Артур, Борис, Василь, Віталій, В'ячеслав, Григорій, Давид, Денис, Захар, Іван, Інокентій, Йосип, Лев, Марк, Мечислав, Мирон, Руслан, Тарас.

Привітання з іменинами

В день ангела для тебе, Олю,

Хай щиро посміхнеться світ навколо,

І по безкрайньому життєвім полі,

Розстелить квітами стежину доля!

Нехай, що добре є в житті, ніколи не минає,

А все найкраще ще попереду чекає,

Усе, чого собі бажаєш, теж тобі бажаю,

І ще, і ще, і ще раз з Днем ангела вітаю!

***

Хай ангел допоможе крокувати стежками життя,

А Господь подарує долю мрії,

В день іменин хай серце переповнять почуття,

Душа від щастя запалає та зрадіє,

Здоров’я ще бажаємо на сотню літ,

В любові та достатку процвітання,

Нехай в цей день лунають з всіх сторін,

З Днем Ангела Ольга, найкращі привітання!

***

Вітаю із Днем Ольги! Нехай твоя хоробрість, твоя сила, твоя краса, твоя мудрість допомагають тобі досягати великих успіхів у житті. Нехай кожен новий день веде тебе за мрією. Я від душі бажаю тобі жіночого щастя, справжнього кохання та всіляких благ на шляху.

ІА "Вголос": НОВИНИ