Про це повідомила заступниця директора Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Марія Озірковська на сьогоднішньому брифінгу.

Як відомо, в Україні вже триває вакцинація від коронавірусу третьою дозою. Зокрема на Львівщині вже 33 особи отримали щеплення третій раз.

«Окрім того, нагадаємо, що згідно з наказом Міністерства охорони здоров’я від 22 грудня, в Україні запроваджують ревакцинальну дозу вакцини проти COVID-19 для медичних працівників та співробітників будинків інтернатного типу. Наказ набирає чинності через місяць», - додала Марія Озірковська.

Так, третьою дозою вакцинують людей з імуносупресією, які борються з ВІЛ-інфекцією, онкозахворюваннями та іншими важкими супутніми хворобами.

Нагадуємо, у МОЗ зазначили, що отримати ревакцинальну дозу медики та співробітники будинків інтернатного типу можуть через 6 місяців після другого щеплення від COVID-19. Для цього будуть використовувати лише вакцини Moderna або Comirnaty/Pfizer, незалежно від того, якою вакциною щеплена людина.

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ