Про це під час брифінгу повідомив Орест Чемерис, керівник департаменту охорони здоров’я ЛОДА.

За його словами, зараз у стаціонарах області перебуває 2281 хворий, 207 лікуються в реанімаційних відділеннях, 65 пацієнтів є на штучній вентиляції легень.

“Загалом протягом тижня спостерігаємо високий відсоток молодих людей, віком від 30 років, у яких фіксують такі ускладнення, як двобічні пневмонії. І незважаючи на молодий вік та відсутність супутніх захворювань, вони потребують госпіталізації.  80 % пацієнтів ( у деяких закладах цей показник є вищим), потребують кисневої підтримки”, – зазначив Орест Чемерис.

Також очільник департаменту запевнив, що в області є достатня кількість медичного персоналу для забезпечення лікування ковідних пацієнтів.

“Для забезпечення 4900 ліжок, які маємо відведені під ковід, медичних працівників є достатньо. Якщо кількість пацієнтів зростатиме, то бракуватиме молодшого і середнього персоналу. Лікарського ресурсу є достатньо”, –  каже посадовець.

Усі заклади, де лікують хворих із коронавірусом, зі слів Ореста Чемериса, в достатній мірі забезпечені киснем. 

Як повідомив медик, з 3271 хворого, які перебувають зараз на лікуванні у стаціонарах області лише 166 є вакцинованими.

Загалом на Львівщині 23% дорослого населення пройшли щеплення двома дозами вакцини, 34 відсотки – отримали першу дозу вакцинації.

Очільник департаменту також зазначив, що від середини жовтня в області утричі зросли темпи  вакцинації. Якщо раніше у робочі дні вакцинували від 7 до 9 тисяч осіб,  то зараз – від 18 до 23 тисяч

Нагадаємо, що у Львові від ковіду першою дозою провакциновано 54 відсотки мешканців, другою – 37 відсотків.

Читайте також:

Врятувати два життя: як лікують на Львівщині вагітних з COVID-19

Як отримати електронний сертифікат ПЛР-тесту на COVID-19 – інструкція Кабміну

ІА "Вголос": НОВИНИ