Від сьогодні Мінцифри спільно з МОЗ та НСЗУ запускає бета-тестування COVID-сертифікатів на підставі ПЛР-тестів у застосунку Дія.

Про це повідомляють на офіційному сайті Кабінету міністрів України.

Сертифікат діятиме 72 години з моменту здачі аналізу. Поки протестувати можна ПЛР-тести з чотирьох лабораторій — Діла, Ескулаб, Смартлаб і Дніпролаб. У відомстві обіцяють незабаром підключити й інші лабораторії.

“Згенерувати його можна так само, як і COVID-сертифікат про вакцинацію. Після оновлення застосунку в PlayMarket, AppStore або AppGallery в Дії треба натиснути «Послуги», вибрати пункт «COVID-сертифікати» та натиснути «Згенерувати сертифікат».

Далі треба надати згоду на отримання даних з Електронної системи охорони здоров’я (ЕСОЗ) до Дії — і все. Дані підтягнуться автоматично. Сертифікат з’явиться поруч із вашими іншими цифровими документами в застосунку”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що зараз в застосунку Дія також доступні: міжнародний, “жовтий” та “зелений” внутрішні COVID-сертифікати про вакцинацію. “Жовтий” сертифікат можна отримати після однієї дози вакцини. Він діє 120 днів. А міжнародний та “зелений” діють 365 днів.

Як зазначають у відомстві, українські COVID-сертифікати у Дії офіційно визнані у ЄС, тому українці можуть вільно з ними подорожувати. Уже понад 900 тисяч українців отримали свої міжнародні COVID-сертифікати про вакцинацію. 

Нагадуємо офіційний перелік країн, в які можна потрапити за допомогою COVID-сертифікатів та актуальний режим в’їзду й транзиту в різні країни світу.

Читайте також:

На кордоні з Польщею затримали чоловіка та жінку з підробленими COVID-19-сертифікатами

Стало відомо, скільки жителів Львова повністю вакцинувались від COVID-19

ІА "Вголос": НОВИНИ