Зокрема, медики на брифінгу висловили низку претензій до нинішнього Президента. Йдеться насамперед про надбавки до зарплат, які їм нібито мали виплатити. Зазнала краху і кампанія з вакцинації. А ще хворі на ковід мусили самотужки шукати собі кисневі концентратори, які їм обіцяла надати чинна влада.

«Гідне забезпечення умов праці та гідна заробітна плата  медикам – це пріоритет цивілізованих демократичних країн. На жаль, Зеленський не продовжив тих реформ, які розпочав Петро Порошенко», – заявила голова Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги Людмила Гера.

Людмила Гера (справа)

Акцентують лікарі і на тому, що невтішні умови, у яких вони зараз вимушені працювати, – заслуга Зеленського. А небажання проводити реформи лише поглиблює прірву у якості нашої медицини, на відміну від європейських країн.

«Ми їдемо 17 січня до Києва, щоб відстояти право на життя в демократичній державі. Ми виступаємо проти переслідувань. Тому приїдемо і вголос розповімо про ті проблеми, які нині є в медицині та освіті», – наголошує заступник директора Городоцької центральної лікарні Анатолій Матківський.

Анатолій Матківський

Незадоволені таким станом речей і освітяни. Наприклад, обіцяних 4 тисяч доларів від Зеленського вони так і не отримали до нині. Багато проблем є і в фінансуванні. Через брак якого, наголошують медики, країна поступово втрачає перспективних та молодих науковців, які все частіше покидають країну. Не залишили без уваги і дистанційне навчання, негативні наслідки якого ми зможемо спостерігати вже найближчим часом.

«Ми живемо в час гібридної війни, і зараз маємо боротися з агресором, а не розколювати суспільство! Нам треба вчитися на власній історії», – зауважує освітянка та волонтерка Ольга Ігнатенко.

Ольга Ігнатенко

Нагадаємо, як інформував раніше «Вголос», 20 грудня п'ятий президент України та народний депутат від «Європейської солідарності» Петро Порошенко отримав підозру у державній зраді.

За словами представника «Євросолідарності» Олександра Турчинова, Володимир Зеленський з приходом до влади «розпочав системну боротьбу проти 5-го президента», мовляв, за вказівками Зеленського «були сфабриковані сотні кримінальних справ проти Порошенка, він отримав сотні повісток і провів багато годин на допитах у різних силових структурах».

Додамо, що пізніше в Офісі Генпрокурора підписали клопотання про арешт експрезидента Петра Порошенка.

Потім Печерський районний суд Києва ухвалив рішення про накладання арешту на майно п’ятого президента та лідера «Європейської солідарності» Петра Порошенка у справі про державну зраду.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ