Підозра стосується закупівлі вугілля з тимчасово окупованих територій.

Колишньому президенту України та лідеру партії «Європейська солідарність» Петру Порошенку оголосили підозру.

Про це повідомив екссекретар РНБО Олександр Турчинов.

«Чинна влада і чинний президент повністю копіюють Януковича і його режим. Як в зрадницькій позиції щодо захисту України так і в боротьбі з політичними опонентами. Але ви знаєте, вони скопіюють не тільки їх брудні технології, а вони й повністю повторять фінал Януковича», - наголосив Турчинов.

За словами Турчинова, владі було достеменно відомо, що лідер «Європейської солідарності» Петро Порошенко збирається від’їжджати на заздалегідь заплановані зустрічі зі Вселенським Патріархом, а також з європейськими лідерами, які будуть відбуватися саме цими днями.

І саме, враховуючи цю ситуацію, вони почали брудне шоу, яке називається «негайне вручення чергової повістки Петру Порошенку на черговий допит».  

«Хочу підкреслити, що навіть повністю залежна від Зеленського генеральна прокурорка Венедіктова не підписала цей фейковий документ, цю підозру, а її підписав – саме, мабуть, із цією метою і призначений – один з її заступників, на прізвище Симоненко», - сказав Турчинов. 

Він зазначив, що мова йде про забезпечення України вугіллям в умовах військового протистояння 2014-15 років.  

Він додав, що «після проведення запланованих міжнародних зустрічей та короткої відпустки Порошенко повернеться в Україну» і «чергове брудне шоу влади, як і всі попередні знову перетвориться на фарс».

За словами представника «Євросолідарності», Володимир Зеленський з приходом до влади «розпочав системну боротьбу проти 5-го президента», мовляв, за вказівками Зеленського «були сфабриковані сотні кримінальних справ проти Порошенка, він отримав сотні повісток і провів багато годин на допитах у різних силових структурах».

Турчинов заявив, що всі ці справи «перетворилися на фарс».

Сам Порошенко наразі перебуває у дипломатичному турне в Туреччині та Польщі. Можливо, йому вручать підозру, коли він повернеться.

17 грудня ДБР намагалося вручити повістку на допит Порошенку, але він проігнорував слідчих: сів у машину й поїхав. Тоді повістка стосувалася справи щодо схеми постачання вугілля з тимчасово окупованих територій Луганщини та Донеччини.

Адвокати Петра Порошенка публічно надали вичерпні відповіді та всі аргументи щодо політично вмотивованої так званої «вугільної справи» та її цілковитої необґрунтованості. 

Нагадаємо, згідно з результатами опитування Socis, «Європейська солідарність» лідирує у рейтингах політичних сил, а партія «Слуга народу» опустилась на друге місце в рейтингу.

ІА "Вголос": НОВИНИ