Трохи історії: в Україні борщ здавна вважався символом родини: усі інгредієнти у горщику, варяться, бурлять, а потім, мліючи, передають свої аромати і смаки одне одному, стають одним цілим – багатим, наваристим, густим.

У давнину українці традиційно готували борщ на поминальний обід, вважалося, що з парою від борщу відлітає до раю душа покійника.

Існує понад 70 складених і описаних рецептів червоного борщу. 

Отож готуємо один із варіатів.

Борщ літній

Інгредієнти (з розрахунку на 3 літровий баняк):

Спосіб приготування:

У киплячу воду кинути порізані соломкою молоді бурячки з листочками  та копчене м'ясо.

Туди ж одразу квасок, порізану соломкою моркву, корінець петрушки і цілу цибулю.

І поки страва вариться, дізнайтеся цікаві факти про борщ:

Ми теж сквашуватимемо борщ саме помідорами.

Отже, коли овочі зм’якли, викинути петрушку і цибулю, додати  варені і перетерті через сито помідори.

Окремо змішати сметану з борошном і заправити цим борщ. Посипати січеною зеленню: кріп, петрушка і цибулька зелена.

Їсти  такий борщ можна і теплим, і холодним. При подачі на кожну тарілку ще даємо ложку сметани й половинку вареного яйця.

До речі, у класичний український борщ в самому кінці варіння обов’язково кладуть свіже свиняче сало, товчене з часником, сіллю і зеленню, знімають каструлю з вогню, накривають кришкою, дають борщу настоятися не менш як півгодини (чим довше, тим краще) і тільки тоді подають.

А літній борщ можна куштувати з вареною молодою картопелькою.

Смакуйте на здоров'я!

Готуйте також з «Вголосом»:

Традиційні галицькі рецепти: готуємо літні освіжаючі напої

Традиційні галицькі рецепти: полуничний чізкейк без випічки

Традиційні галицькі рецепти: готуємо смачні страви з кабачків

ІА "Вголос": НОВИНИ