Полуничний чізкейк без випікання, з додаванням желе – це чудовий літній десерт. Готується дуже просто із доступних продуктів. Замість полуниці можна використовувати інші ягоди або ж фрукти. Цей смаколик не зіпсує фігури і підійде для будь-якої події або простого чаювання.

Отож для приготування нам потрібно:

Інгредієнти на форму 21 см в діаметрі.

Основа:

  •  200 г пісочного печива;
  • 100 г вершкового масла.

Сирний шар:

  • 20 г желатину;
  • 100 мл води;
  • 400 г сиру;
  • 200 г сметани;
  • 150 г цукрової пудри;
  • 1 ч.л ванільного цукру;
  • 250 мл молока.

Полуничне желе:

  • 1 ч.л з гіркою желатину;
  • 25 мл води;
  • 150 г полуниці;
  • 50 мл води;
  • 50 г цукру.

Спосіб приготування:

Для приготування основи пісочне печиво подрібнити в крихту. Можна використовувати для цього блендер, або звичайну качалку для тіста. 

Змішати вершкове масло з печивом. Викласти основу для чізкейку у форму. Якщо форма не розбірна, бажано попередньо застелити пергаментним папером.

Добре утрамбувати крихту руками, щоб вийшла щільна основа.

Відправляємо основу в холодильник і приступаємо до приготування сирного шару.

Сирний шар

Розвести желатин зі 100 мл води. Залишити на 5 хвилин, щоб желатин набряк, а потім на маленькому вогні проварити його до повної однорідності,але стежити, щоб не закипів. Зняти посудину з вогню і відставити остигати.

Сир збити блендером, додати цукор, ванільний цукор і сметану. 

Молоко змішати з желатином.

Влити молочно-желатинову суміш до сирної маси і збити до однорідності.

Дістати пісочну основу з холодильника, вилити сирну масу і знову ставимо в холодильник для остигання.

Полуничний шар

Желатин залити  водою кімнатної температури, змішати і залишити для набухання.

Полуницю порізати кубиками.

Приготувати цукровий сироп: змішати цукор і воду і варити на повільному вогні 3 хвилини після закипання.

У варений сироп додати полуницю і постійно помішуючи варити ще 4 хвилини.

Зняти з вогню і збити блендером масу до однорідності.

Додати желатин та розмішати до повного його розчинення.

Охолоджуємо та заливаємо желе зверху на сирну масу.

Ставимо в холодильник на 10 годин, до повного остигання десерту.

Хай смакує!

Готуйте разом з «Вголосом»:

 Смачні страви з кабачків

 Пляцок з румбарбаром та желе

Відбивні «Пташине молоко»

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ