Смачна, трохи незвична гаряча страва, яка приємно здивувує ваших гостей – це відбивні “Пташине молоко”. У цьому наїдку є чудове поєднання м’яса з ананасами , а головний секрет соковитості смаку таких відбивних полягає в заливці.

Відбивні «Пташине молоко»

Страви, що поєднують у собі м'ясо та ананаси, прийшли до нас не так давно, але вже завоювали величезну любов багатьох м'ясоїдів. Та готують такі “новинки” не усі господині, тому і залишаються смаколики в певній мірі дивиною. 

Відбивні “Пташине молоко” схожі на м'ясо по-французьки, але мають інший неповторний і  вишуканий смак.

 Необхідні продукти:

  • М’ясо, філе (будь-яке) – 1 кг
  • Сіль – 1 ч. ложка
  • Консервовані ананаси – 1 банка
  • Сир твердий  – 100-120 г
  • Перець – за смаком

Для заливки:

  • Сметана – 2 ст. ложки
  • Яйце – 1 шт.
  • Борошно – 1 ст. ложка (з невеликою гіркою)
  • Сироп від ананасів – 2 ст. ложки
  • Сіль за смаком

Процес приготування:

М’ясо акуратно нарізати поздовжніми пластами, злегка відбити, посолити, поперчити, викласти на деко та присипати борошном. 

Ананаси розрізати на тоненькі шматочки і покласти по кілька штук  зверху на м’ясо.

Для заливки усі інгредієнти добре перемішати  до однорідної консистенції. Маса виходить рідкувата, але так і повинно бути.

Розподілити підготовлену заливку рівномірно по всьому м’ясу.

Посипати зверху сиром, попередньо натертим на дрібній терці.

Відправити у розігріту духовку і готувати 20-25 хвилин при температурі 200 ℃.

Готуйте також:

Традиційні галицькі рецепти: подвійні котлетки з сюрпризом

Традиційні галицькі рецепти: курячі гомілки під апельсиновим соусом

ІА "Вголос": НОВИНИ