У кожної господині є свій рецепт приготування котлет. “Вголос” пропонує спробувати урізноманітнений і вдосконалений варіант цієї страви – подвійні котлетки з сюрпризом.

Історія страви

Батьківщиною котлет є Франція, côtelette в перекладі з французької - ребристий, на ребрі.

Ще до появи ножа і вилки французи, щоб не забруднити рук, ласували смаженим м'ясом на кісточці, за яку і тримали ласощі. І лише через кілька століть все в тій же Франції стали готувати відбивні котлети з ніжною яловичини.Пізніше, з появою столових приборів і придворних кухонь, кухарі почали подавати на бенкетах рубане м'ясо, в яке додавали вимочений білий хліб - багет.

 Добре знайомі всім котлети з м'ясного фаршу з'явилися лише в 18 столітті .

“Подвійні котлетки з сюрпризом”

Інгредієнти:

400 г курячого філе, 

500 г свинини,

 2 яйця, 

1 цибулина, 

1 зубчик часнику,

 50 г вершкового масла, 

3 шматочки білого батона, трохи молока, 

10 маринованих маленьких грибочків,

 100 г сиру,

 майонез, 

1 склянка вершків.

Приготування

Свинину з цибулею і з замоченим у молоці батоном пропускаємо через м'ясорубку. Окремо пропускаємо куряче філе з рештою батону. 

Свинячий фарш з'єднуємо з 100 г курячого фаршу, додаємо яйце, сіль, перець і вимішуємо. Формуємо 8—10 кульок і вкладаємо в форму для випікання, зробивши поглиблення так, щоб у нього покласти ще одну м'ясну кульку.

У курячий фарш додаємо яйце, вершкове масло, подрібнений зубок часнику, сіль, перець і добре вимішуємо. Формуємо кульки і всередину кожного кладемо грибочок. Курячі кульки викладаємо на підготовлені свинячі. Зверху злегка змащуємо майонезом.

Вершками заливаємо котлетки і ставимо для випікання в духовку на 40 хвилин. Посипаємо котлетки тертим сиром і запікаємо, поки не підрум'яниться сир.

Готуйте також:

Традиційні галицькі рецепти: курячі гомілки під апельсиновим соусом

Традиційні галицькі рецепти: медальйони з фаршу у беконі і печінка з яблуками і цибулею

ІА "Вголос": НОВИНИ