М'ясна страва – це смачно, ситно та досить легко в приготуванні. Якщо ви себе запитуєте, що ж оригінального приготувати, то ми радимо скористатись нашими рецептами. Сьогодні для вас медальйони з фаршу з двома видами сиру і бекону . А також типова осіння страва - печінка з яблуками і цибулею - швидка і смачна їжа на обід або вечерю

Медальйони з фаршу у беконі

Інгредієнти:

свинячий фарш - 300 г;

яловичий фарш - 300 г;

цибуля - 1 шт.;

вода - 100 мл;

бекон - 200 г;

плавлений сирок - 1 шт.;

твердий сир - 100 г;

сіль, перець - за смаком;

зелень, овочі для подачі.

Приготування: 

З'єднуємо два виду фаршу - свинячий і яловичий. Сюди ж додамо дрібно нарізану цибулю, сіль і перець. Перемішуємо.

Тепер додамо 100 мл води. Фарш буде соковитішим. Перемішуємо.

Фарш розділяємона 4 рівні частини і формуємо кульки.

Викладаємо їх на деко, застелене пергаментним папером 

 Склянкою робимо поглиблення і формуємо бортик.

На крупній тертці натираємо два види сиру - твердий і плавлений. Заповнюємо медальйони сиром, злегка притискаючи зверху. Перчимо і відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів десь на 20-30 хвилин (все залежить від вашої духовки).

Як тільки бекон підрум'яниться, медальйони готові. 

Печінка з яблуками і цибулею

Інгредієнти:

куряча печінка - 800 г;

цибуля - 400 г;

тверді яблука - 400 г;

олія для смаження - 4 ст. л.;

зелень і спеції: лавровий лист (за бажанням); 1 ч. л. майорану; розмарин; сіль; 0,5 ч. л. перцю.

Печінка з яблуками і цибулею - швидка і смачна страва на обід або вечерю. Для мене це типовий осінній рецепт, тому що яблука - один з трьох найважливіших інгредієнтів цієї страви.

Процес приготування :

Печінку  очищаємо від прожилок і жиру.  Шматочки можна злегка наколоти виделкою. Цибулю меншого наріжте тонкими кружальцями.

Розігрійте велику сковороду.  Додайте  оліїю.

Шматочки печінки викладіть і обсмажте з двох сторін приблизно 1,5-2 хвилини, поки не підрум'яняться. Помістіть  печінку в окремий посуд.

Обсмажте на сковороді цибулю до приємного золотистого кольору. 

Поки смажиться цибуля, готуємо яблука. Не очищайте яблука від шкірки, просто ретельно вимийте їх і витріть паперовим рушником. Розріжте їх навпіл уздовж. Кожну половину розріжте на чотири частини. Видаліть насіння.

Викладіть яблука в сковороду з цибулею. 

Додайте майоран і листя розмарину. Продовжуйте смажити  ще 10 хвилин.

Коли шматочки яблук злегка підрум'янились (необов'язково, щоб вони були м'якими), знову кладемо  печінку на сковороду. 

Солимо, перчимо і готуємо страву близько 15 хвилин.

На цьому етапі ви також можете додати 0,5 ч. л. солодкого перцю для аромату.

Страва готова

 

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ