Щоб смакувати поживними стравами, не обов'язково годинами стояти біля плити. Ми підготували для вас швидкий рецепт курячих гомілок у апельсиновому соусі. Подавати таку страву можна сміливо до святкового столу або приготувати на вечерю.

Рецепт курячих гомілок під апельсиновим соусом

Цитрусові і фруктові добавки давно відмінно зарекомендували себе в поєднанні з м`ясними і овочевими продуктами. На основі апельсина або мандарина виходить просто ідеальний соус для птиці. 

Інгредієнти:

  • 1 кілограм курячих гомілок;
  • 2 апельсини;
  • 6 зубчиків часнику;
  • свіжі гілочки орегано.

Для маринаду:

  • 4 столові меду;
  • 1 столова ложка соєвого соусу;
  • 2 чайні ложки діжонської гірчиці;
  • 50 мілілітрів апельсинового соку.

Приготування:

  1. Викладіть курячі гомілки до глибокої посудини.
  2. Для маринаду  змішайте гарячий мед, соєвий соус, гірчицю та апельсиновий сік. Ретельно змастіть курячі гомілки маринадом і перекладіть до жаротривкої форми.
  3. Апельсини наріжте кружальцями й викладіть на курячі гомілки та поміж ними.
  4. Розігрійте духовку до 200 градусів і запікайте 30 хвилин

Подавати  цю страву з картопляним пюре, овочами на грилі або свіжим салатом.

ІА "Вголос": НОВИНИ