Наприкінці травня починається сезон ревеню. Пляцок з ревенем, або румбарбаром, як кажуть в Галичині, печуть, мабуть, всі господині. Румбарбар – це начинка для випічки, яка посідає почесне друге місце після яблучної. Коли весною у садку ще немає яблучок, їх вдало замінюють поживні стебла ревеню – соковиті та ароматні.

Для приготування пляцка нам потрібно:

Яйця – 4 штуки,

Цукор – 2 склянки,

Борошно – 4 склянки,

Маргарин – 1 пачка,

Кефір – 1 склянка,

Порошок до печива – 1 пачка,

Варення будь-яке – 100 г.,

Ревінь – 7-8 гілочок,

Желе полуничне  – 1 п.(40г),

Крохмаль – 1 столова ложка.

Спосіб приготування

  • Маргарин посікти з мукою та порошком до печива.
  • Додати цукор, жовтки,  кефір та замісити тісто.
  • Викласти у змащену форму, рівномірно розподілити.
  • Змастити тоненько шаром варення.
  • Румбамбар порізати шматочками приблизно 5см.
  • Вмокнути у сухе полуничне желе і викласти на тісто (якщо желе залишиться, посипати ним румбамбар зверху).
  • Збити білки з 1-ою склянку цукру до пишної маси,  додати 1 ст.л. крохмалю. Викласти збиті білки на румбамбар.

Випікати пляцок при температурі 180 градусів – 1 год – 1год 10 хв.


Готуйте також з ІА «Вголос»:

Традиційні галицькі рецепти: нові оригінальні весняні салати

Традиційні галицькі рецепти: пляцок «Чорнобривці»

Традиційні галицькі рецепти: відбивні «Пташине молоко»

ІА "Вголос": НОВИНИ