Вітамінні салати можуть стати повноцінним сніданком, доповненням до обіду, а ще легкою та смачною вечерею, яка не завдасть шкоди фігурі. Такі салати неодмінні атрибути весняного святкового столу. «Вголос» пропонує кілька нових цікавих рецептів.

Весняний картопляний салат із зеленню, помідорами чері і фетою

Інгредієнти:

  • пучок салатного міксу
  • 2-3 шт. картоплі
  • жменю помідорів чері
  • 100 г фети
  • половина червоної цибулини
  • сіль перець
  • італійські трави
  • рослинна олія

Для заправки:

  • 3 ст.л. оливкової олії
  • 1 ст.л. лимонного соку
  • 1 ст.л. гірчиці в зернах

 Приготування:

  1. Картоплю добре помити і, не очищаючи, розрізати на частини. Посипати сіллю, перцем і італійськими травами. Скропити олією, викласти на деко в один шар і запекти в розігрітій духовці до рум’яної скоринки.
  2. Помідори черрі помити і розрізати навпіл. Червону цибулю почистити і нарізати півкільцями.
  3. Салатні листя замочити на півгодини у холодній воді. Помити, обсушити і порвати руками на тарілку.
  4. Зверху розкласти шматочки запеченої картоплі, половинки  черрі,  фету і тонко нарізану червону цибулю.
  5. Для заправки змішати оливкову олію, лимонний сік і діжонську гірчицю. Полити салат.

 

Весняний салат з курячою грудкою, свіжою зеленню та зернами гранату

 

Інгредієнти:

  • Куряче філе – 300 г
  • Помідори (чері) – 3 шт.
  • Авокадо – 1 шт.
  • Зелений салат – 1 пучок
  • Зерна гранату

Приготування:

  1. Куряче філе нарізаємо шматочками і тушкуємо на сковороді 20 хвилин, поки не википить вся рідина, або готуємо на грилі.
  2. Листя салату рвемо руками
  3. Помідори чері ріжемо навпіл.
  4. Авокадо чистимо й нарізаємо шматочками. 
  5. Змішуємо всі компоненти в салатниці і заправляємо вашим улюбленим соусом.
  6. Цей салат можна подавати також з часниковими, житніми або пшеничними грінками.

Салат з редискою і кукурудзою

Інгредієнти:

  • пучок редиски
  • огірки – 2-3 шт.
  • банка консервованої кукурудзи
  • листя салату – великий пучок
  • твердий сир – 50 г
  • пучок зелені (зелена цибуля, петрушка, кріп)
  • 2 зубчики часнику
  • рослинне масло – 3 ст.л.
  • лимонний сік – 1 ст.л.
  • сіль, чорний перець – за смаком

Рецепт приготування:

  1. Салат і зелень подрібнити, викласти в салатницю.
  2. Додати кукурудзу, натертий на тертці сир, нарізані кружальцями огірки і редиску, перемішати.
  3. Приготувати заправку з рослинної олії, подрібненого часнику і лимонного соку.
  4. Полити салат заправкою, ще раз перемішати, посолити і поперчити за смаком.

Рецептами салатів поділилась «Коліжанка»

Готуйте разом із «Вголосом» традиційні і нові галицькі страви:

Традиційні галицькі рецепти: смачні страви з черемші

Традиційні галицькі рецепти: відбивні «Пташине молоко»

Традиційні галицькі рецепти: скумбрія під сирно-шпинатною шубкою

 

ІА "Вголос": НОВИНИ