Вітамінні салати можуть стати повноцінним сніданком, доповненням до обіду, а ще легкою та смачною вечерею, яка не завдасть шкоди фігурі. Такі салати неодмінні атрибути весняного святкового столу. «Вголос» пропонує кілька нових цікавих рецептів.
Весняний картопляний салат із зеленню, помідорами чері і фетою
Інгредієнти:
- пучок салатного міксу
- 2-3 шт. картоплі
- жменю помідорів чері
- 100 г фети
- половина червоної цибулини
- сіль перець
- італійські трави
- рослинна олія
Для заправки:
- 3 ст.л. оливкової олії
- 1 ст.л. лимонного соку
- 1 ст.л. гірчиці в зернах
Приготування:
- Картоплю добре помити і, не очищаючи, розрізати на частини. Посипати сіллю, перцем і італійськими травами. Скропити олією, викласти на деко в один шар і запекти в розігрітій духовці до рум’яної скоринки.
- Помідори черрі помити і розрізати навпіл. Червону цибулю почистити і нарізати півкільцями.
- Салатні листя замочити на півгодини у холодній воді. Помити, обсушити і порвати руками на тарілку.
- Зверху розкласти шматочки запеченої картоплі, половинки черрі, фету і тонко нарізану червону цибулю.
- Для заправки змішати оливкову олію, лимонний сік і діжонську гірчицю. Полити салат.
Весняний салат з курячою грудкою, свіжою зеленню та зернами гранату
Інгредієнти:
- Куряче філе – 300 г
- Помідори (чері) – 3 шт.
- Авокадо – 1 шт.
- Зелений салат – 1 пучок
- Зерна гранату
Приготування:
- Куряче філе нарізаємо шматочками і тушкуємо на сковороді 20 хвилин, поки не википить вся рідина, або готуємо на грилі.
- Листя салату рвемо руками
- Помідори чері ріжемо навпіл.
- Авокадо чистимо й нарізаємо шматочками.
- Змішуємо всі компоненти в салатниці і заправляємо вашим улюбленим соусом.
- Цей салат можна подавати також з часниковими, житніми або пшеничними грінками.
Салат з редискою і кукурудзою
Інгредієнти:
- пучок редиски
- огірки – 2-3 шт.
- банка консервованої кукурудзи
- листя салату – великий пучок
- твердий сир – 50 г
- пучок зелені (зелена цибуля, петрушка, кріп)
- 2 зубчики часнику
- рослинне масло – 3 ст.л.
- лимонний сік – 1 ст.л.
- сіль, чорний перець – за смаком
Рецепт приготування:
- Салат і зелень подрібнити, викласти в салатницю.
- Додати кукурудзу, натертий на тертці сир, нарізані кружальцями огірки і редиску, перемішати.
- Приготувати заправку з рослинної олії, подрібненого часнику і лимонного соку.
- Полити салат заправкою, ще раз перемішати, посолити і поперчити за смаком.
Рецептами салатів поділилась «Коліжанка»
Готуйте разом із «Вголосом» традиційні і нові галицькі страви:
Традиційні галицькі рецепти: смачні страви з черемші
Традиційні галицькі рецепти: відбивні «Пташине молоко»
Традиційні галицькі рецепти: скумбрія під сирно-шпинатною шубкою
ІА "Вголос": НОВИНИ