Отож для приготування нам потрібно:
Для коржів:
- яйця - 6 шт.,
- цукор - 300 г,
- ванільний цукор - 1 п.,
- масло - 200 г,
- розпушувач - 18 г,
- борошно - 400 г,
- вишні - 500 г (вага без кісточок).
Для крему:
- пудинг - 2 п.,
- молоко - 600 мл,
- цукор - 12 ст.л.,
- масло - 300 г.
Приготування:
Коржі:
- Вишню помити, почистити від кісточок і викласти на сито, щоб стік зайвий сік.
- Яйця збити з цукром і ванільний цукор до пухкої маси.
- Додати розтоплене в мікрохвильовці і охолоджене масло.
- Додаємо порційно просіяне борошно з розпушувачем, збиваємо до однорідності. Тісто виходить як густа сметана. Ділимо на 3 частини.
- Дно форми застеляємо пергаментом. Викладаємо рівномірно 1/3 тіста.
- Зверху по тісту викладаємо відціджені вишні. Якщо дуже соковиті, злегка присипаємо манкою.
- Випікаємо в попередньо розігрітій до t180 духовці до готовності.
- Таким чином печемо три коржі.
Приготуємо крем:
- До 200 мл молока додаємо пудинг і добре вимішуємо, щоб не було грудочок. Решту молока ставимо на вогонь, додаємо цукор і доводимо, помішуючи до кипіння.
- Тоді вливаємо розведений пудинг і постійно помішуючи варимо на малому вогні до загустіння.
- Охолоджуємо до кімнатної температури.
- М‘яке масло збиваємо до пишної маси, по ложці додаємо заварений пудинг, збиваємо до однорідності.
- Крем ділимо на 3 частини, перемащуємо коржі, верх і боки.
- Даємо постояти в холодильнику 2-3 год., бажано ніч.
Готуйте також разом з «Вголосом»:
Традиційні галицькі рецепти: готуємо літні освіжаючі напої
Традиційні галицькі рецепти: полуничний чізкейк без випічки
Традиційні галицькі рецепти: готуємо смачні страви з кабачків
ІА "Вголос": НОВИНИ