Історія страви
Батьківщиною котлет є Франція, côtelette в перекладі з французької - ребристий, на ребрі.
Ще до появи ножа і вилки французи, щоб не забруднити рук, ласували смаженим м'ясом на кісточці, за яку і тримали ласощі. І лише через кілька століть все в тій же Франції стали готувати відбивні котлети з ніжною яловичини.Пізніше, з появою столових приборів і придворних кухонь, кухарі почали подавати на бенкетах рубане м'ясо, в яке додавали вимочений білий хліб - багет.
Добре знайомі всім котлети з м'ясного фаршу з'явилися лише в 18 столітті .
“Подвійні котлетки з сюрпризом”
Інгредієнти:
400 г курячого філе,
500 г свинини,
2 яйця,
1 цибулина,
1 зубчик часнику,
50 г вершкового масла,
3 шматочки білого батона, трохи молока,
10 маринованих маленьких грибочків,
100 г сиру,
майонез,
1 склянка вершків.
Приготування:
Свинину з цибулею і з замоченим у молоці батоном пропускаємо через м'ясорубку. Окремо пропускаємо куряче філе з рештою батону.
Свинячий фарш з'єднуємо з 100 г курячого фаршу, додаємо яйце, сіль, перець і вимішуємо. Формуємо 8—10 кульок і вкладаємо в форму для випікання, зробивши поглиблення так, щоб у нього покласти ще одну м'ясну кульку.
У курячий фарш додаємо яйце, вершкове масло, подрібнений зубок часнику, сіль, перець і добре вимішуємо. Формуємо кульки і всередину кожного кладемо грибочок. Курячі кульки викладаємо на підготовлені свинячі. Зверху злегка змащуємо майонезом.
Вершками заливаємо котлетки і ставимо для випікання в духовку на 40 хвилин. Посипаємо котлетки тертим сиром і запікаємо, поки не підрум'яниться сир.
Готуйте також:
Традиційні галицькі рецепти: курячі гомілки під апельсиновим соусом
Традиційні галицькі рецепти: медальйони з фаршу у беконі і печінка з яблуками і цибулею
ІА "Вголос": НОВИНИ