Такі дані з березня поточного року є у Державної служби фінансового моніторингу України, – повідомляє «Ліга.Нет».

«В цілому, за результатами вжитих заходів Держфінмоніторингом на території України виявлено 530 рахунків 92 фізичних та 81 рахунок 32 юридичних осіб, причетних до корупційних дій, і заблоковані кошти на суму 1,72 млрд грн, $190 млн 950 тис., 16 млн 280 тис. євро і 0,410 млн російських рублів, дорогоцінних металів (золота і срібла) вартістю 2 млн 950 тис. грн, а також цінні папери вартістю 2,55 млрд грн і $1,02 млрд», – йдеться в повідомленні.

Щодо фінансових операцій, проведених за участю колишнього президента України Віктора Януковича, його близькими та особами колишнього уряду, органів влади, місцевого самоврядування правоохоронні органи отримали від Фінансової розвідкою України 230 матеріалів.

«Загальна сума фінансових операцій, яка підозрюється в легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, за цими матеріалами становить 140,50 млрд грн. (еквівалент $10,85 млрд), а сума фінансових операцій, яка може бути пов’язана з вчиненням інших злочинів, становить 10,6 млрд грн (еквівалент $818,530 млн). У рамках фінансових розслідувань виявлені фінансові операції 44 компаній-нерезидентів, зареєстрованих на Кіпрі, у Панамі, Великобританії, Белізі, на Сейшелах, в Австрії, пов’язані з Януковичем і його найближчим оточенням», – пише видання.

Держфінмоніторингом також заблоковані кошти за рахунками вищевказаних компаній-нерезидентів на території України в сумі $1,37 млрд, на які постановами Печерського районного суду Києва накладено арешт.

Крім того, в результаті тісної співпраці Держфінмоніторингу з підрозділом фінансової розвідки Латвії, на рахунках 23 компаній-нерезидентів було заблоковано $49,510 млн.

ІА "Вголос": НОВИНИ