Член ініціативної групи «Першого грудня» Йосиф Зісельс не вірить у будівництво стіни, яка ізолює ОРДЛО від України.

Про це він розповів у коментарі для ІА «Вголос».

«Аналоги такої стіни, звісно, є. З ізраїльським варіантом такої стіни особисто я добре знайомий. Це перед усім політичний аспект. Якщо ми цією стіною намагаємось назавжди відділитись, то це потребує політичних рішень. Але я б хотів побачити того політика, який скаже, що ми назавжди відгороджуємось від тих громадян України, які залишилися на окупованих територіях. Це непопулярне рішення, яке відразу веде за собою падіння рейтингів і я не думаю, що якийсь серйозний політик здатен заявити, що ми відгороджуємось від наших людей.

По-друге, Росія не зацікавлена в цьому і буде намагатись заважати реалізації такого проекту. Вона використає таке рішення проти України на міжнародній арені», - сказав він.

«Третій аспект – це ціна. Така стіна є дуже дорогою, в України немає таких грошей, щоб від когось відгородитись більш ніж на 450 кілометрів. Уряд Яценюка, ніби, трішки намагався щось таке зробити, але це було настільки несерйозно зроблено, що швидше нагадувало символічне відгородження, ніж реальне. А реальна стіна, яку я бачив у Ізраїлі, дуже висока і обладнана електронними засобами контролю. Це, знову ж таки,велика фінансова проблема і не думаю, що Україна здатна вирішити питання ізоляції від Донбасу у такий спосіб.

Нам потрібно підсилювати власну армію з економіки держави, наскільки це можливо, підтримувати анти путінську коаліцію у світі і посилювати режим санкцій, як українських, такі міжнародних. Це покроково буде примушувати Росію до миру, не відразу, але поступово», - підсумував експерт.

Читайте повну версію статті: Ізоляція Донбасу: чи потрібна в Україні стіна?

ІА "Вголос": НОВИНИ