Військових надішлють, якщо буде відповідний запит.

Уряд Чехії може відправити своїх військових в Україну. Вони допомагатимуть нашим Збройним силам протистояти Росії, якщо та нападе.
 
Про це заявила міністерка оборони Чехії Яна Чернохова, повідомляє видання Nezávislý Deník.

«Чехія не залишить Україну сам на сам з Росією. Якщо Чехію попросять прислати чеських солдатів в Україну – ми готові це розглянути. Ми маємо волю допомогти Україні.», – очільниця міноборони

Яку саме кількість чеських військових можуть відправити на допомогу ЗСУ невідомо.
 
Чернохова зазначила, що Чехія, як і Україна, має досвід російського гніту, тому не залишить Україну наодинці з російською агресією.
 
«Україна – наш партнер. Партнер НАТО та партнер Чеської Республіки. Ми маємо спільну історію, обидві країни були під радянським пануванням. Україна є добрим партнером НАТО. Україна заслуговує самостійно вирішувати власну долю», – вважає політикиня.
Міністерка оборони зазначила, що у разі повномасштабного нападу Росії Чехія може прийняти біженців з України.
 
«Якщо треба буде вислати жінок і дітей у безпечне місце – Чехія має допомогти тут», - сказала вона.
 
Зазначимо, 7-8 лютого міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський здійснить візит в Україну разом зі словацьким і австрійським колегами. Політики обговорить з українським керівництвом конкретні кроки для допомоги.
 
Нагадаємо, уряд Нідерландів відкритий до поставок оборонної зброї в Україну на тлі загрози вторгнення Росії. Для цього потрібний запит НАТО.
 
Раніше, Великобританія відправила 30 елітних спецпризначенців в Україну через загрозу вторгнення РФ. Бійці британської армії навчатимуть українських військових поводженню з протитанковими гранатометами, які Британія раніше передала Україні.

ІА "Вголос": НОВИНИ