Бійці британської армії навчатимуть українських військових поводженню з протитанковими гранатометами, які Британія раніше передала Україні.

Великобританія перекинула до України близько 30 бійців нещодавно створеного елітного підрозділу Армійської бригади спеціальних операцій.

Про це повідомляє Sky News.

За інформацією каналу, група бійців прибула до України для того, щоб навчити українських військових використанню нових протитанкових засобів, які раніше передала Британія.

Крім того, також британські літаки-розвідники побували в повітряному просторі України, як частина тихого, але помітного нарощування підтримки українських військових з боку Великобританії.

На офіційному сайті Міноборони Британії повідомляється, що до складу Армійської бригади спеціальних операцій входять чотири батальйони рейнджерів.

За планами відомства, ці підрозділи будуть «присутні в усьому світі, щоб взаємодіяти з союзниками та партнерами та боротися з противниками, де б вони не становили загрозу Великобританії та її інтересам».

Додамо, 19 січня заступник глави Міноборони Великої Британії Джеймс Хіпі повідомив, що країна поставила збройним силам України кілька тисяч легких протитанкових ракет для самооборони.

«Українці — горда суверенна нація, і вони готові відстоювати кожну п'ядь своєї країни», – підкреслив він.

Нагадаємо, «Вголос» вже писав, що міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс попередила Росію, що вторгнення до України може призвести до великих втрат, та порівняла такий крок із радянською інтервенцією в Афганістан.

Понад те, Великобританія не виключає, що збільшить кількість зброї, яку передасть незабаром Україні. 

ІА "Вголос": НОВИНИ