Про це йдеться на офіційному сайті дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Сумна статистика стала поштовхом для запровадження дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) спільної з Міністерством охорони здоров’я України системи моніторингу смертельних випадків та поранень серед дітей через міни та вибухові предмети на Сході України.

Як повідомляють, інформацію про небезпеку мін та вибухових предметів використовуватимуть для розробки освітніх заходів, скерованих на зниження ризику травм серед дітей на Луганщині та Донеччині.

Голова представництва ЮНІСЕФ в Україні Джованна Барберіс каже, що найчастіше діти потрапляють у небезпеку через власну допитливість, яка не має меж.

«Найнадійніша зброя у боротьбі зі зростанням кількості нещасних випадків від мін – це поінформованість. Ми хочемо, щоб кожна дитина, яка проживає в Україні, знала, як треба поводитися з вибухонебезпечними пристроями, та оминала небезпечні місця на територіях, що постраждали під час конфлікту», – підкреслила Дж. Барберіс.

Планують, що під час проведення інформаційної кампанії 500 тисяч дітей та членів їхніх родин буде забезпечено важливою інформацією про ризики, пов'язані з мінами та вибухівкою.

Окрім того, в рамках кампанії проводитимуть дослідження й тренінги для 100 вчителів та шкільних психологів з підвищення рівня мінної безпеки.

Усього, за даними Державної служби з надзвичайних ситуацій України, станом на кінець березня в Донецькій та Луганській областях було вилучено 33 717 вибухонебезпечних предметів. За словами спеціалістів, лише за одну добу в середньому вилучають від 21 до 36 боєприпасів.

ІА "Вголос": НОВИНИ