Верховна рада створила тимчасову слідчу комісію з облаштування фортифікацій та закупівлі дронів в Україні, до якої увійшли, зокрема, двоє нардепів із «Реєстру зрадників» Руху «ЧЕСНО».

Про це 22 травня було повідомлено у Telegram-каналі «ЧЕСНО».

Йдеться про обраних від «ОПЗЖ» Анатолія Бурмича та Віталія Борта. 

У матеріалі наголошується, що Бурмич «брехав про зовнішній вплив вже після початку російського наступу».

«На думку Бурмича, США спричинили війну «щоб українці ненавиділи росіян, а Європа посварилася з росією». Заперечував агресію Росії тим, що це їй «точно не вигідно». Крім цього депутат звинуватив українську владу в тому, що вони не погоджуються на переговори «десь» і планують «загинути вся разом», — пише «ЧЕСНО».

Що стосується Віталія Борта, то, як пишуть журналісти, 16 січня 2016 року він голосував за «диктаторські закони»

Зазначимо, що до повноважень тимчасової слідчої входить вивчення обставин та підготовки питань:

  • потреб українських військових до БПЛА та формування державного замовлення на виробництво та закупівлю дронів;
  • аналізу практики розподілу, передачі, поставок та взяття на баланс безпілотників військовим частинам, підрозділам ЗСУ та інших військових формувань;
  • облаштування фортифікаційних споруд, інженерних загороджень на лінії зіткнення та цільового використання коштів, виділених на їх облаштування.

До складу ТСК увійшли вісім нардепів від партії «Слуга Народу» та по одному представнику від усіх фракцій та груп Верховної Ради. Це, зокрема, Андрій Богданець, Єлизавета Богуцька, Михайло Бондар, Віталій Борт, Анатолій Бурмич, Олександр Горенюк, Олексій Жмеренецький, Роман Костенко та Дмитро Костюк.

Реакція капітана ЗСУ, секретаря міськради Львова Маркіяна Лопачака

Що, власне, і треба було показати. На жаль. До створеної сьогодні тимчасової слідчої комісії з облаштування фортифікацій і закупівлі дронів увійшли двоє сєпарів з опзж. Йшов 11-ий рік війни, а «успішно проведена» люстрація так і не дійшла до державних зрадників, - пише Лопачак. 

ІА "Вголос": НОВИНИ