Український омбудсмен Людмила Денісова заявила, що наразі здійснюється пошук шести українців, які зникли безвісти під час аварії судна Bourbon Rhode, яка сталася 26 вересня в Атлантичному океані. Всього на судні перебувало 10 громадян України.

Про це уповноважена Верховної Ради з прав людини повідомила у Facebook.

Зазначається, що серед зниклих шукають Андрія Ізмаїльського, Олександра Коршикова, В’ячеслава Ковальчука, Євгена Мельгунова, Олега Кравця, Дмитра Козирєва.

За словами омбудсмена, пошуками займається Морський центр порятунку та координації Форт-де-Франс.

Однак Денісова зазначила, що усі зусилля поки що безрезультатні.

«Пошуки шести потерпілих громадян України, членів екіпажу судна Bourbon Rhode, поки що безрезультатні. За уточненою інформацією, 26 вересня під час аварії в Атлантичному океані судна Bourbon Rhode на борту перебувало десять громадян України. Двоє з них загинуло, двоє – врятувалось», - заявила омбудсмен.

Денісова також звернулася до посла Франції з питань прав людини Франсуа Крокета із проханням посприяти ефективному пошуку потерпілих громадян України.

Нагадаємо, учора, 10 жовтня, Денісова повідомляла, що пошуки членів українського екіпажу судна Bourbon Rhode, яке затонуло в Атлантичному океані, тимчасово припинили.

ІА "Вголос": НОВИНИ