Відтепер українці зможуть отримувати інформацію про штрафи та борги за виконавчими провадженнями прямо у додатку Дія. Крім того у тому ж додатку доступна можливість сплатити усі штрафи та борги.

Міністерство цифрової трансформації презентувало оновлену версію застосунку Дія 2.0 з новими послугами та функціями.

Серед низки нових можливостей українці отримали доступ до інформації про штрафи та борги за виконавчими провадженнями, а також можливості їх сплати прямо в додатку Дія.

Перегляд та оплата штрафів ПДР і боргів за виконавчим провадженням тепер доступні у додатку Дія. Раніше цими послугами могли скористатися лише тестувальники додатку, однак з 5 жовтня Дія 2.0 стала доступною усім українцям, а разом з нею і низка нових послуг та функцій.

Як зазначається, набагато простіше можна сплачувати в онлайні у застосунку. Скоро борги майнового характеру можна буде відслідковувати не тільки у застосунку, а й у кабінеті громадянина на порталі.

Оплата штрафів або боргів відбувається в декілька натискань. При цьому квитанція зберігається у додатку, її можна завантажити або надіслати на електронну пошту. Після оплати можна відслідковувати зміну статусу боргу чи штрафу.

Знайти нові послуги у додатку Дія просто. Відтепер послуги та документи відфільтровані в окремі розділи внизу додатка. У розділі «Документи» доступні усі цифрові версії документів користувача, а у розділі «Послуги» – нові можливості для українців, які можна здійснити прямо у додатку.

Нові послуги на порталі Дія:

Будівельні послуги – це частина впровадження Єдиної електронної системи у сфері містобудування. Можливість розпочати та завершити будівництво об’єктів онлайн, що належать до категорії СС1 (кафе, приватні будинки, малі споруди). У липні Мінцифри запустило новий будівельний реєстр, і ним вже скористалися понад 18 тис. замовників будівництва.

Реєстрація ТОВ онлайн – найшвидша реєстрація бізнесу у світі. Тепер не потрібно буде нікуди йти та витрачати час на збір документів – подання заяви онлайн на порталі Дія забере 30 хвилин замість 20 годин. Мінцифри кардинально змінило підхід до реєстрації ТОВ: оновлена форма та одна заява на все.

єМалятко онлайн. Цю послугу від 1 січня цього року можна було отримати офлайн у пологовому будинку або ЦНАПі. І нею вже скористалися понад 20 тисяч родин. Тепер Мінцифри працює над тим, щоб перевести цей сервіс повністю в онлайн. Так, ще понад 380 тисяч сімей зможуть отримати послугу єМалятко.

Реєстрація місця проживання дитини від 14 років. Наразі ця послуга доступна лише у Києві та Харкові. Але поступово буде запущена по всій Україні.

Як повідомлялося, Мінцифри презентувало проект Дія.City для створення сприятливих умов для розвитку IT-індустрії в Україні.

ІА "Вголос": НОВИНИ