Сьогодні у Львові відбулось виїзне засідання Виконавчого комітету ЛМР на вулиці Пекарській, на яке Андрій Садовий разом з підлеглими чиновниками дістався на велосипедах. Разом з тим, мобільність у місті, попори заявлені цілі, залишає бажати кращого. Про це розповів секретар ЛМР Маркіян Лопачак.

Про це він написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook. 

За словами секретаря Львівської міської ради, на виїзному засіданні Виконком ЛМР розглянув лише два питання. 
  • – Про затвердження Плану дій з реалізації Плану сталої міської мобільності Львова до 2024 року;
  • – Про розвиток велосипедної мережі та підготовку відповідної програми.

Як зауважив Маркіян Лопачак, ці питання є безумовно правильними, проте все ж більше декоративними. Позаяк, вся нормативна база для розвитку міської мобільності є ухвалена ЛМР. Залишилось лише втілити її в життя. 
 
"Ці два документи є програмним продовженням, а здебільшого – і просто повторенням Плану сталої мобільності Львова, затвердженого депутатами ще у лютому 2020-го. Що заважає одразу брати і виконувати прийнятий давним давно основний програмний документ, я, правду кажучи, не розумію", - говорить Маркіян Лопачак.

Він наголосив, що попри факт підтримки плану міської мобільності з боку депутатів, виконавча влада міста на чолі з міським головою не поспішає втілювати у життя його положення. 

"За 1,5 року ми так і не побачили ні самих робіт, ні плану їхньої почерговості, ні розрахунків їхньої вартості. І мобільність у місті все ще кульгає (1,5 км від Ратуші на Пекарську ми пішки здолали швидше, ніж ті, хто був на велосипедах). Якщо потрібне допрацювання чи внесення змін до програм – то це варто робити. Разом з депутатським корпусом та громадою. У профільних комісіях, з публічним обговоренням з різними громадськими середовищами і, підсумково, на засіданні ради. Бо ці речі є стратегічними", - пише секертар ЛМР.
Електронний квиток у Львові знову відтягують?

За словами Лопачака, його здивувало те, що впровадження е-квитка у Львові, яке міський голова обіцяє від 2014-го року, знову можуть відтермінувати. 

"Раніше нам обіцяли конкретну дату впровадження е-квитка: січень 2022. А в нинішніх рішеннях виконкому уже написано – 2021-2023. Невже все знову відтерміновується?Розраховую на конструктивну позицію виконавчих органів. Краще все-таки не «плани для реалізації планів» ухвалювати, а спільно робити реальну роботу. Інакше нинішніми темпами це все триватиме дуже і дуже довго", - пише він.


Нагадаємо, «Вголос» писав, що станом на вересень 2021-го року для впровадження електронного квитка у Львові треба додатково близько 1 млрд грн фінансування. 

ІА "Вголос": НОВИНИ